Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα – Πρόγνωση για τα Φάρσαλα

Καλός θα είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, με την θερμοκρασία σε άνοδο κι ελάχιστες εξαιρέσεις στο αίθριο σκηνικό.

Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η ένταση τους θα φτάσει το πολύ στα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μ. Παρασκευή το πρωί

okairos παρασκευή-09

Την Μεγάλη Παρασκευή στα Φάρσαλα ο καιρός θα είναι άστατος τις πρωινές ώρες ενώ αναμένεται πιθανότατα να σημειωθεί ασθενής βροχή καθώς θα επηρεάσει την περιοχή ένα κύμα από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και μετά.

Τοπικές βροχές θα έχουμε στα ηπειρωτικά, ενώ αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και στα νότια πελάγη θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και μικρές πιθανότητες για βροχή θα έχουμε μόνο στα βόρεια ορεινά. Θα έχουμε και πάλι μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και η ένταση τους το απόγευμα δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 5 μποφόρ.

Την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε αρχικά αίθριο καιρό. Από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί μέτριας έντασης, αλλά στα νότια θα είναι πιο ενισχυμένοι και θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ τοπικά.

Ο καιρός φαίνεται να τα χαλάει την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, δυσκολεύοντας την επιστροφή των εκδρομέων. Αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις ηπειρωτικές περιοχές. Βελτίωση αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!