Εκτάκτως στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας αύριο, στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Η συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είχε τοποθετηθεί  για την Πέμπτη αλλά επισπεύδεται μετά από αίτημα της γαλλικής πλευράς , διότι ο Γάλλος πρόεδρος, μετά το βράδυ  της Τετάρτης, θα είναι εκτός Παρισιού.

Επόμενος σταθμός του κ. Τσίπρα θα είναι το Στρασβούργο, όπου την Πέμπτη το μεσημέρι έχει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Η διήμερη «περιοδεία» του Πρωθυπουργού θα κλείσει στις Βρυξέλλες. Το απόγευμα της Πέμπτης έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ως ομιλητής σε δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού στο εξωτερικό αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: www.antenna.gr/news