Συγκρούστηκε με φορτηγό το αεροσκάφος των Iron Maiden

Δύο εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Χιλής τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν το αεροσκάφος των Iron Maiden προσέκρουσε σε φορτηγό ρυμούλκησης. Εκτός από τον τραυματισμό των δύο ανδρών, δύο μηχανές του Boeing 747-400 έχουν ολοκληρωτικά καταστραφεί.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο σύνδεσμος, που ένωνε το αεροπλάνο με το φορτηγό, έσπασε, οδηγώντας τα δύο οχήματα σε σφοδρή σύγκρουση, στον τερματικό του αεροδρομίου Σαντιάγκο.

Ο front man των Iron Maiden, Bruce Dickinson, πιλοτάρει συχνά το συγκεκριμένο αεροσκάφος που έχει ονομασθεί από το συγκρότημα «Ed Force One».

Στη επίσημη ιστοσελίδα των Iron Maiden υπάρχει σχετικά ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: Το Ed Force One ήταν συνδεδεμένο με ένα φορτηγό ρυμούλκησης που το οδηγούσε για ανεφοδιασμό πριν την πτήση από τις Άνδεις στην Κόρντοβα για το επόμενο σόου. Κατά τη μεταφορά ο σύνδεσμος έφυγε, με αποτέλεσμα να στρίψει το αεροπλάνο και να προσκρούσει στο ρυμουλκό. Το σύστημα προσγείωσης έχει υποστεί βλάβη, όπως και δύο από τις μηχανές του αεροσκάφους, ενώ έχουν τραυματιστεί δύο φροντιστές, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

iron maiden aeroplane1

Πηγή: www.antenna.gr/news