Άγνωστος «μαχαιρώνει» τα λάστιχα αυτοκινήτων σε συνοικίες της Λάρισας!

Τον μπελά τους έχουν βρει δεκάδες Λαρισαίοι ιδιοκτήτες επιβατικών Ι.Χ. από τη δράση αγνώστου ο οποίος κυκλοφορεί τα βράδια και «ανεξήγητα», «μαχαιρώνει» τα… ελαστικά αυτοκινήτων! Ο άγνωστος δρα από τον περασμένο Νοέμβριο σε διαφορετικές οδούς της Λάρισας, έχοντας μέχρι σήμερα καταστρέψει τα λάστιχα τουλάχιστον 20 αυτοκινήτων, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα καταγγελίες συμπολιτών στην αστυνομία.

Ο δράστης φαίνεται πως επιλέγει στην τύχη σταθμευμένα αυτοκίνητα και με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο «σκίζει» και τα τέσσερα λάστιχα, με την ΕΛ.ΑΣ. – με βάση και τον αριθμό των περιστατικών – να αποκλείει το ενδεχόμενο των «προσωπικών διαφορών» αποδίδοντας σε άλλα κίνητρα τη δράση του αγνώστου, προς το παρόν.

Με τους ιδιοκτήτες των ΙΧ να αναφέρουν το γεγονός στην ΕΛ.ΑΣ., αποφεύγοντας παράλληλα τη δίωξη του δράστη θέλοντας, το πιθανότερο, να αποφύγουν το κόστος της μήνυσης αφού όπως είναι αυτονόητο, προτεραιότητα έχει η αντικατάσταση των κατεστραμμένων ελαστικών με ένα, όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό.

Τα τρία τελευταία 24ωρα ωστόσο ο άγνωστος φαίνεται πως έχει αποθρασυνθεί δρώντας κάθε βράδυ, σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες όπου «χτυπούσε» ένα – δυο αυτοκίνητα και για μεγάλο διάστημα «εξαφανιζόταν».

Η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει ήδη στοιχεία για τη δράση τού αγνώστου με τα περιστατικά να αποδεικνύονται περισσότερα από όσα αρχικά είχαν εκτιμηθεί αφού όπως προαναφέρθηκε, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αποφεύγουν τα 100 ευρώ της υποβολής μήνυσης. Τα λάστιχα δεν επιδιορθώνονται και συνεπώς πρέπει να αντικατασταθούν, με το κόστος αλλαγής και των τεσσάρων ελαστικών να ξεκινά από 200 ευρώ και «με βάση τα νούμερα των ελαστικών μπορεί να ξεπεράσει τα 600 ευρώ, ακόμη και τα 800» όπως σημείωνε στην «Ε» έμπορος ελαστικών.

Οι οδηγοί των Ι.Χ. δεν πιστεύουν στα μάτια τους καθώς, ξεκινώντας για την εργασία τους το πρωί, αντικρίζουν κομμένα και τα τέσσερα λάστιχα του αυτοκινήτου τους, αδυνατώντας να «εξηγήσουν» το γεγονός.

Από τα πρώτα στοιχεία – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – ο άγνωστος δράστης «χτύπησε» για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ η δράση του επαναλήφθηκε και τον Οκτώβριο με μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων.

Τα πρώτα περιστατικά θεωρήθηκαν μεμονωμένα αφού η δράση του δεν καταγγέλθηκε, όπως συνέβη τα τρία τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως προκύπτει από την πρώτη επεξεργασία στοιχείων, η δράση του αγνώστου γίνεται εντονότερη από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά, με την Κυριακή το βράδυ να έχει τρυπήσει τα λάστιχα πέντε αυτοκινήτων, άλλων δύο το βράδυ της Δευτέρας ενώ νέα περιστατικά καταγγέλθηκαν χθες το πρωί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας.

Από τα όσα μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί από ιδιοκτήτες Ι.Χ. ο δράστης έδρασε σε οδούς όπως μεταξύ άλλων η Λαγού, η Γεωργιάδου, η Εργ. Πρωτομαγιάς, η Καρδίτσης, η Αβέρωφ κ.ά. επιλέγοντας κατά πώς φαίνεται, διαφορετικές συνοικίες της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», με βάση τόσο τον αριθμό των περιστατικών όσο και τις περιοχές δράσης, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε το ενδεχόμενο των «προσωπικών διαφορών» εκτιμώντας ότι η επιλογή των αυτοκινήτων γίνεται τυχαία, ερευνώντας παράλληλα για τα πραγματικά κίνητρα του αγνώστου που αναζητείται.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας