Τεράστιο “παρών” των αγροτών στο Σύνταγμα

Μεγαλειώδης είναι η συγκέντρωση των αγροτών από τουλάχιστον 68 μπλόκα στο Σύνταγμα, με τα τρακτέρ τους να βρίσκονται παρατεταγμένα μπροστά από τη Βουλή.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ5

Οι πρώτοι έφθασαν από νωρίς στο κέντρο, αναμένοντας τους υπόλοιπους, μεταξύ των οποίων και τους Κρητικούς που αποχώρησαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπολογίζεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, ότι στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 αγρότες αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ3

Ωστόσο, την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας “με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω”, προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ.Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

Επεισοδιακή ήταν η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα αφού νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στον χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αγρότες άναψαν φωτιά και έκαψαν κλαδιά ελιάς.

Στο Σύνταγμα το δυναμικό “παρών” έδωσε και το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας». Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και ελεύθεροι επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο, όπου διαμαρτυρήθηκαν μετά μουσικής.

Στην πλατεία έφθασαν νωρίτερα και παραγωγοί από την Πελοπόννησο, ενώ από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στην Αθήνα, σε όσους δρόμους έχουν παραμείνει ανοιχτοί, αφού έκλεισαν αρκετοί, λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών.

 

Πηγή: www.antenna.gr/news