Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, αγρότες από το μπλόκο Νίκαιας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς συναδέλφους που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες από αγροτικές κινητοποιήσεις περασμένων ετών.

Παρότι το δικαστήριο αναβλήθηκε, λόγω της αποχής των δικηγόρων, ωστόσο οι εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, με δηλώσεις τους, ζήτησαν για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να αντιμετωπίσει το αίτημα που προβάλουν σχετικά με το κόστος παραγωγής και ζήτησαν «πολιτική λύση». Ενώ σε σχέση με τα αγροτοδικεία ζήτησαν να μην αντιμετωπίζονται ως «κοινοί εγκληματίες».

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, σχολίασε, μεταξύ άλλων, «αν είναι να δουλεύουμε εμείς για να πλουτίζουν κάποιοι και για να πληρώνουν την τρόικα ας τα πάρουν από εκείνους που πήραν τα δάνεια». Ερωτηθείς δε αν ανησυχεί από το γεγονός ότι ακόμη συνεχίζονται τα αγροτοδικεία σχολίασε χαρακτηριστικά: «παππάς να μην μας πάρει αστυνόμος ας μας πάρει»