Νέα πεζογέφυρα θα κατασκευαστεί στη Νίκαια

Ένα νέο έργο με διπλή χρησιμότητα ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Νίκαια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για την κατασκευή πεζογέφυρας στην περιοχή της Καλλιθέας, η οποία εκτός από τον συγκοινωνιακό ρόλο θωρακίζει και αντιπλημμυρικά τη γύρω περιοχή με τη διαμόρφωση του παρακείμενου αρδευτικού καναλιού. Αυτό έγινε γνωστό μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 180.000 ευρώ στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Υπογράψαμε μια σύμβαση η οποία αφορά ένα σημαντικό έργο για τη Νίκαια. Την κατασκευή μιας νέας πεζογέφυρας στην περιοχή της Καλλιθέας, που περιλαμβάνει την καθαίρεση της υπάρχουσας γέφυρας, τη δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης μήκους 70 μ. και ηλεκτροφωτισμό. Το έργο αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία των πολιτών, αναβαθμίζει αισθητικά και παράλληλα θωρακίζει αντιπλημμυρικά την περιοχή, καθώς σε εκείνο το σημείο δημιουργείται συχνά υπερχείλιση μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κατασκευή του έργου αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νίκαιας και πλέον μέσα και από τη συνεργασία που έχουμε με τον δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο, ξεκινάμε την υλοποίησή του».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε τα εξής: «Ξεκινά άμεσα ένα έργο το οποίο αποτελούσε αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια. Η υπάρχουσα γέφυρα κατασκευάστηκε πριν 40 και πλέον έτη και δημιουργεί σε μεγάλο ποσοστό τις πλημμύρες στο τοπικό διαμέρισμα της Νίκαιας. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού λύνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα που δημιουργούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Χάριν στην ιδιαίτερη συνεργασία που υπάρχει με τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, κινηθήκαμε γρήγορα για να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ξεκινήσει το έργο αυτό, βελτιώνοντας την ζωή των κατοίκων της περιοχής».

Στοιχεία του έργου

Το υπό κατασκευή έργο με τίτλο «Κατασκευή πεζογέφυρας περιοχής Καλλιθέας Νίκαιας» αφορά στην κατασκευή πεζογέφυρας και διαμόρφωση του καναλιού στην περιοχή Καλλιθέας Νίκαιας της Δ.Κ. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Στόχος του είναι η σύνδεση του οικισμού εκατέρωθεν του ρέματος Νεμπεγλεριώτη, η κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής, καθώς και η αποκατάσταση της γεωμετρίας της κοίτης του εν λόγω καναλιού στη θέση αυτή για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Νίκαιας. Οι βασικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

– Καθαίρεση της υπάρχουσας γέφυρας
– Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κατά μήκος του νοτίου πρανούς στο κατάντη της γέφυρας για μήκος ως 70 μ.
– Κατασκευή της πεζογέφυρας (μεταλλικός φορέας)
– Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (φωτισμός).

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας κ. Χρήστος Καρκαντός.

Πηγή: larissanet.gr