Πέθανε ο θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ, Ντέιβιντ Μπάουι, έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός Ντέιβιντ Μπάουι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Skynews επικαλούμενο επιβεβαιωμένη πληροφορία από τον βιογράφο του.

«Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε ειρηνικά σήμερα περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του μετά από μια γενναία μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο» ανέφερε ο βιογράφος του Στιβ Μάρτιν.

Την είδηση του θανάτου του, επιβεβαίωσε και ο γιος του Μπάουι, με ανάρτησή του στο Twitter. «Είμαι πολύ λυπημένος που σας λέω ότι η είδηση είναι αλήθεια. Θα είμαι εκτός σύνδεσης για λίγο καιρό. Αγάπη σε όλους», ανέφερε το μήνυμα του Duncan Jones, γνωστού και ως Zowie Bowie.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου είχε κυκλοφορήσει τον 25ο δίσκο του, «Blackstar». Εκείνη ήταν και η ημέρα των γενεθλίων του, όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αφού δύο 24ωρα μετά έχασε τη μάχη κατά του καρκίνου.

Τραγουδιστής και παραγωγός, ο Μπάουι είχε στο ενεργητικό του αρκετές σημαντικές δουλειές. Το 1972 ήρθε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία  με το άλμπουμ «The Rise and Fall of Ziggy Stardust». Έκτοτε κυκλοφόρησε πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ενθαρρύνοντας την ιδέα του ροκ να «ανθίσει» σε παγκόσμιο επίπεδο. Η φήμη του εκτοξεύθηκε το 1975 όταν έγραψε και τραγούδησε το «Fame».
Γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις και τις μεταμφιέσεις του, ο Μπάουι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σημαντικούς καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του: «The Man Who Sold the World», «Ziggy Stardust», «Modern Love», «Heroes», «Moonage Daydream», «Space Oddity»

Πηγή: naftemboriki.gr