Συλλαλητήριο στα Φάρσαλα την Τετάρτη

Μαζική σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Βασιλή για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου με τρακτέρ που θα γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που αγωνιούν για το αύριο, που δεν θέλουν να γίνουν κολίγοι στα σύγχρονα τσιφλίκια, που καταλαβαίνουν ότι το τρίτο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που μειώνει ως 50% τις ενισχύσεις αποτελούν τα εργαλεία με τα οποία θα συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Υλοποιώντας την απόφαση της Πανθεσσαλικής Σύσκεψης των Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων, αποφασίστηκε μετά το τέλος του συλλαλητηρίου τα τρακτέρ να παραμείνουν στα Φάρσαλα στήνοντας μπλόκο ενάντια στον προϋπολογισμό που θα συζητιέται στην βουλή.

Ο προϋπολογισμός είναι βαθύτατα αντιλαϊκός και προβλέπει να πάρει πάνω από 200 εκατ. ευρώ από τους αγρότες με την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα εισοδήματα του 2015 (32 εκατομμύρια ευρώ), της προκαταβολής φόρου (79 εκατομμύρια ευρώ), την αύξηση κατά 12% των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, καθώς αυτόματα φέτος ανεβαίνουν ασφαλιστική κατηγορία και μεγαλώνει η εισφορά.

Μπλόκα θα στηθούν και σε διάφορα άλλα σημεία του Νομού από την ΕΟΑΣΝΛ, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου που ξεκινάει η συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς στο οποίο καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν ώστε να δώσουμε μαζική, μαχητική και ενωτική απάντηση διεκδικώντας τα αιτήματα επιβίωσης όπως αυτά αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων.

Αντίστοιχα τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται επαρχιακές συσκέψεις της ΕΟΑΣΝΛ ώστε να στηθούν μπλόκα και στις άλλες επαρχίες του Νομού αλλά και να υπάρχει μαζική έξοδος τρακτέρ στις πλατείες των χωριών σε αγωνιστική ετοιμότητα και συντονισμό με τις Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα ζητάμε άμεση συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ώστε να του θέσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο με τα αιτήματα μας.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που θα αποφασιστεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων.

Συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία, με τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στήνουμε Μπλόκο στο Μνημόνιο και τα αντιαγροτικά μέτρα – παλεύουμε για την επιβίωση μας.