Αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες τον Μάιο

Μικρή αύξηση εμφάνισαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα 119,42 δισ. ευρώ έναντι 118,99 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Παρά τη βελτίωση, η καταθετική βάση των τραπεζών παρέμεινε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2001.

Την ίδια στιγμή, μείωση κατά 305 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2017, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 91 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 22,1% από 27,4% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Μάιο του 2017, ήταν αρνητική κατά 295 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 763 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 0,4% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων
Το Μάιο του 2017, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 73 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 11 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,5% από -1,1% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων
Αρνητική κατά 173 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, το Μάιο του 2017, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 115 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,4% από -2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: ant1news.gr