40άρια από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή

Προ των πυλών βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα κύματα καύσωνα της τελευταίας δεκαετίας, με τον υδράργυρο να φτάνει θερμοκρασίας Αφρικής, την ώρα που τα σκουπίδια πνίγουν στην κυριολεξία τα αστικά κέντρα.

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας της θερμοκρασίας έχει ήδη ξεκινήσει και το Σάββατο αναμένεται να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη Λάρισα, τις Σέρρες, τη Σπάρτη, τη Λαμία και το Άργος, θα φτάσει μέχρι τους 45.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, οι θερμοκρασίας θα είναι πάνω από 40 κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύχτα ο υδράργυρος δε θα πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μάλιστα, εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στο οποίο αναφέρεται ότι, την Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 βαθμούς, την Πέμπτη στους 40 – 41, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 42 μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Για ην Κυριακή στα δυτικά θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 40 – 42 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Πηγή: ant1news.gr