Εθνική Γυναικών: πανέτοιμη για τον ημιτελικό με τη Γαλλία

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική Γυναικών, που έχει νέο “ραντεβού με την Ιστορία” στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Γαλλία (21:30).

Οι διεθνείς μας είναι πανέτοιμες για τη μεγάλη μάχη με την “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015, από την οποία ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η τελευταία προπόνηση στην Ο2 Arena της Πράγας ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και οι “γαλανόλευκες αμαζόνες” δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν την εντυπωσιακή πορεία τους προς την κορυφή της Ευρώπης.

Η συνεργάτης του Κώστα Κεραμιδά, Ελένη Καφαντάρη μίλησε για τον μεγάλο ημιτελικό με τη Γαλλία και πως η Εθνική σκοπεύει να αντιμετωπίσει την μεγάλη της αντίπαλο: «Η πρόκληση σε κάθε παιχνίδι υπήρχε, αλλά τώρα είναι μεγαλύτερη, καθώς υπάρχει η προοπτική του τελικού».

«Την Γαλλία την έχουμε συναντήσει στην πρώτη φάση της διοργάνωσης (…) είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά εμείς είμαστε λίγο καλύτερες στο θέμα της ψυχολογίας και της τακτικής για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Τα κορίτσια, πάντως, έχουν δείξει ζήλο και προσήλωση σε όλα αυτά που έχουμε κάνει», συμπλήρωσε.

Πριν από τον αγώνα της Εθνικής μας, Ισπανία και Βέλγιο θα διεκδικήσουν το πρώτο εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Ευρωμπάσκετ.

Το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ έχει ως εξής:

Θέσεις 5-8

13.30 Λετονία – Ιταλία
16.00 Τουρκία – Σλοβακία
Ημιτελικοί

19:00 Ισπανία-Βέλγιο
21:30 Ελλάδα-Γαλλία