Το γιόρτασαν με χορούς και τοπική παραδοσιακή κουζίνα – (vid)

Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου το πρωί η εκδήλωση του Συλλόγου Ντόπιων επαρχίας Φαρσάλων «ο Ενιπέας» με θέμα: «1η Παραδοσιακή Τοπική Κουζίνα» . H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στον πεζόδρομου του Δημαρχείου Φαρσάλων (Πατρόκλου), με την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, της χορωδίας και με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6000

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6114

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6015 \ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6017

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων κα. Αστάρα ανέφερε: “η σημερινή εκδήλωση αποτελεί πολιτιστικό στοιχείο του τόπου αυτού, καθώς παίρνουμε πληροφορίες από τους προγόνους μας και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα τοπικά μας προϊόντα. Στόχος μας είναι να πραγματοποιούμε κάθε χρόνο την σημερινή εκδήλωση, καθώς και να ξεκινήσουμε ένα βιβλίο το οποίο θα περιέχει μέσα συνταγές με τα σημερινά εδέσματα από κάθε πιάτο καθώς και το όνομα της κατόχου. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι το μέλος του Συλλόγου και διατροφολόγος κ. Ανδρέας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έχει ετοιμάσει καρτελάκια με την διατροφική σημασία του κάθε φαγητού, όπως επίσης και ο ο σεφ Βασίλης Βολιοτόπουλος με τις συμβουλές επάνω σε αυτές, καθώς o μάγειράς μας Αντρέας Αρσενόπουλος. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Φαρσάλων για την πολύτιμη βοήθεια τους.”.

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-5954

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-5980

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-5984

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τύμπας ενώ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Δερλός, η Πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κα. Συρόπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου.

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-5944

Δείτε φωτογραφίες

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-5928

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6137

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6118

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6083

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6063

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6036

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6029

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6048

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6008

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-6006

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-5935

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-5929

ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-5941