Χαθηκε το τριφύλι στη Ματαράγκα από τη δυνατή βροχή

Σε απόγνωση είναι αγρότες – παραγωγοί τριφυλιού στην ευρύτερη περιοχή της Ματαράγκας Καρδίτσας, αλλά και εν γένει στο Δήμο Σοφαδων, καθώς οι βροχοπτώσεις κατέστρεψαν τη σοδειά τους. Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε το μέλος της ΕΑΑΣ καρδίτσας Σωτηρης Γιαννακός, η ζημιά είναι σε 7000 περίπου στρέμματα τριφυλιού, όπου οι παραγωγοί είχαν κοψει μπάλες και ανέμεναν να τις φορτώσουν και τους βρήκε δυνατή βροχή που παρέσυρε στο χωράφι τις μπαλλες. Εδώ και δύο μήνες δεν έχουμε πάρει σοδειά, λόγω των βροχοπτώσεων, σημειώνει ο αγροτοσυνδικαλιστής, αφού και στο πρώτο μαχαίρι είχαμε πάλι βροχοπτώσεις. Τώρα περιμένουν από Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί την περιοχή για να κάνει μία πρώτη εκτίμηση της ζημιάς…

Δηλώσεις ζημιάς στη φυτική παραγωγή στο Δήμο Σοφάδων

Σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης ανέρχονται οι ζημιές από τη χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών αλλά και από τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες μηδικής.
Η Δημοτική Αρχή Σοφάδων, κινούμενη έγκαιρα προχώρησε στην αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ και για άκαιρες Βροχοπτώσεις για την Δ.Ε. Σοφάδων και όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά στη φυτική παραγωγή μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης

Πληροφορίες: 2443353301-2-3

Πηγή: thessaliatv.gr