Αυτοψία Κέλλα στις πληγείσες περιοχές στην επαρχία Φαρσάλων

Κάλεσμα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, να προχωρήσουν άμεσα σε καταγραφή των ζημιών και να αποζημιώσουν με δικαιοσύνη και ταχύτητα τους πληγέντες αγρότες του νομού Λάρισας, απηύθυνε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο αυτοψίας που πραγματοποίησε σε πληγείσες καλλιέργειες στις περιοχές Ναρθακίου, Βασιλικών και Δασολόφου της επαρχίας Φαρσάλων.

FARS4

FARS3

Στο Ναρθάκι, ο κ. Κέλλας συναντήθηκε με δεκάδες αγρότες, ενώ μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Θανάση Λελεντζή είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

Εξίσου αποκαρδιωτική ήταν και η εικόνα που συνάντησε στις περιοχές Βασιλικών και Δασολόφου, που το χαλάζι προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κέλλας δήλωσε :

«Η επαφή με τους πολίτες είναι σχεδόν πάντα ευχάριστη.

Όχι όμως σήμερα, αφού στα χωράφια του Ναρθακίου των Βασιλικών και του Δασόλοφου, συνάντησα αγρότες σε απόγνωση.

kellas-120557

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος και το χτύπημα μεγάλο.

Οι καταστροφές σε καλλιέργειες όπως η βιομηχανική τομάτα, το βαμβάκι και το κριθάρι ήταν πρωτοφανείς.

Άλλος τόσος και ο προβληματισμός, καθώς οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σήμερα,  φτάνουν στους παραγωγούς με μεγάλη καθυστέρηση.

Ας αφήσουν λοιπόν, οι Κυβερνώντες,  τα πολλά λόγια και ας φροντίσουν να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις, γιατί μαθαίνω πως ο τοπικός ΕΛΓΑ έχει αποδυναμωθεί λόγω μεταφοράς προσωπικού στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρέπει επίσης να πράξουν το δίκαιο και αυτονόητο, να αποζημιώσουν, δηλαδή, μέσω του κανονισμού του ΕΛΓΑ καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής και όχι να τις παραπέμψουν στα ΠΣΕΑ, γιατί αυτό πέρα από μία χρονοβόρα διαδικασία ετών, θα σημάνει και οικονομική καταστροφή για τους αγρότες.

Να είναι σίγουροι πως θα παρακολουθούμε τη διαδικασία κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με νέα παρέμβαση στη βουλή».

Τον Λαρισαίο πολιτικό, κατά την επίσκεψή του στις περιοχές των Φαρσάλων, συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Φαρσάλων κκ. Νίκος Γκατζόγιας και Κώστας Παπανικολάου και οι κκ. Σταύρος Κουκουλιός και Γιώργος Τασιόπουλος, Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος οργανωτικού της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Φαρσάλων της ΝΔ, αντίστοιχα.

kellas-113310

FARS1