Γιούνκερ: η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια της Συνόδου των G7 στην Ιταλία.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαιρέτισε την πρόοδο στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός, αποτίνοντας φόρο τιμής «στο θάρρος του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τους στόχους της Συνόδου, επεσήμανε ότι «θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες και όχι τοίχους», απευθύνοντας μήνυμα συνεργασίας ανάμεσα στις επτά ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

Σχετικά με τη Συμφωνία του Παρισίου για το κλίμα διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Έκανε μάλιστα ειδική μνεία στα δημοσιεύματα περί καταδίκης των υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν υιοθέτησε μία τόσο επιθετική ρητορική» σημείωσε, ενδεικτικά. «Αναφέρθηκε στα πλεονάσματα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στις υπερβολές, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στον Τύπο» έσπευσε να προσθέσει.

Πηγή: ant1news.gr