“Αγριεύει” ο καιρός την Πέμπτη έρχονται καταιγίδες ισχυρές και χαλάζι

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι ισχυρά και πιθανόν συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για επιδείνωση των καιρικών φαινομένως τις επόμενες ώρες.

Τα Φάρσαλα και την Θεσσαλία θα τα επηρεάσει από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Τα φαινόμενα αναμένεται να να συνεχιστούν και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αναλυτικά για την επικράτεια

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην  ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά άστατος. Συγκριμένα στα βόρεια αναμένονται  νεφώσεις παροδικά  αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στην Κρήτη με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες πιο πυκνές με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς  Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 26/05/2017

Την Παρασκευή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πηγή: ant1news.gr