Μάντσεστερ: Πολύνεκρη έκρηξη σε συναυλία (βίντεο)

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 59 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στο φουαγιέ, στο εκδοτήριο των εισιτηρίων του Μάντσεστερ Αρένα, στις 22:30, τοπική ώρα, κατά τη λήξη συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης, καμικάζι αυτοκτονίας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, σκοτώθηκε στο σημείο της επίθεσης. Κι ενώ είναι βέβαιοι ότι ο έδρασε μόνος του, διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί του. Η Τερέζα Μέι και η βρετανική Αστυνομία χαρακτήρισαν εξ αρχής «τρομοκρατική» την επίθεση.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που οι θεατές της συναυλίας, νέοι άνθρωποι στην πλειονότητά τους, εξερχόντουσαν του γηπέδου. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και παιδιά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο της έκρηξης εθεάθησαν καρφιά. Μετά την έκρηξη ακολούθησε μία στιγμή σιγής και στη συνέχεια ο απόλυτος πανικός, με επιζήσαντες να αναφέρουν ότι ο χώρος ήταν γεμάτος με πτώματα, ενώ πολλά από αυτά ποδοπατήθηκαν.

Στο σημείο βρίσκονταν πολλοί από τους γονείς τους για να τους παραλάβουν, κάποιοι από τους οποίους τραυματίστηκαν. Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ στο σημείο επικράτησε πανικός, με παιδιά να ψάχνουν τους γονείς τους και γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους. Ώρες μετά γονείς και παιδιά, φίλοι και αδέλφια έχουν χάσει συγγενείς και φίλους τους, χωρίς να έχουν καταφέρει να μάθουν αν οι δικοί τους βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες.


Στο σημείο έσπευσαν 60 ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ.

Οι Βρετανοί πολιτικοί ανακοίνωσαν την αναστολή της προεκλογικής τους εκστρατείας, ενώ αργότερα θα γίνει έκτακτη συμβούλιο ασφαλείας στο Γουέστμνινστερ.

Το Μάντσεστερ Αρένα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα κλειστά της χώρας, έχει χωρητικότητα 21.000 θέσεις, με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο.

O xώρος γύρω από το γήπεδο αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ο παρακείμενος σιδηροδρομικός σταθμός “Βικτώρια” έκλεισε και θα παραμείνει κλειστό για όλη τη μέρα, ενώ το πλήθος του κόσμου απομακρύνθηκε από το σημείο με λεωφορεία, ταξί που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές έχουν κινητοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής, να ανοίξουν τα σπίτια τους, για να φιλοξενήσουν προσωρινά τους επιζήσαντες σοκαρισμένους ανθρώπους.

Η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, δήλωσε συντετριμμένη και με ανάρτησή της στο twitter εξέφρασε τη θλίψη της. “Δεν έχω λόγια”, έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ ακύρωσε προγραμματισμένες συναυλίες της στο Λονδίνο.

Πηγή: ant1news.gr