Μάντσεστερ: νεκρή η 8χρονη Κύπρια

Νεκρή είναι τελικά η 8χρονη Σάφι Ρόοζ Ρούσος, Κύπρια τρίτης γενιάς, η οποία αγνοούνταν μετά την αιματηρή επίθεση στο Manchester Arena.

Ο θείος της 8χρονης Saffie Rose Roussou  που συγκαταλέγεται μεταξύ των αγνοουμένων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, Chris Roussou ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή: αυτό ανέφερε αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του  κυπριακού ΥΠΕΞ στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής, το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το θάνατο του παιδιού. Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ έχουν διακομισθεί η μητέρα και η αδελφή του. Το Προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων παιδιών παραμένει άγνωστος ακόμα. Η έκρηξη έγινε την ώρα που οι θεατές της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε αποχωρούσαν από το κλειστό γήπεδο, στο φουαγιέ όπου βρίσκονται τα εκδοτήρια εισιτηρίων και ενώ έξω από το χώρο υπήρχε πλήθος γονέων και συγγενών για να τους παραλάβει, καθώς τη συναυλία παρακολουθούσαν κυρίως μικρά παιδιά και έφηβοι.

087b8be5-dbde-4e55-9b5b-449dbdea6b72

Ο χώρος γέμισε με πτώματα που ποδοπατήθηκαν από εκείνους που προσπαθούσαν να εκκενώσουν το γήπεδο.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε οκτώ διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ ώρες μετά υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι, των οποίων η αναζήτηση γίνεται κυρίως μέσω social media. Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ωστόσο, το πρώτο θύμα, τα στοιχεία του οποίου έγιναν γνωστά, είναι η 16χρονη Τζορτζίνα Κάλαντερ, η οποία ήταν φανατική θαυμάστρια της Αριάνα Γκράντε. Η μαθήτρια είχε κάνει tweet την περασμένη Παρασκευή, στο οποίο εξέφραζε τον ενθουσιασμό της που θα δει την Αριάνα Γκράντε από κοντά, δύο χρόνια αφού είχαν φωτογραφηθεί μαζί.

Πηγή: ant1news.gr