Χωρίς συμφωνία στο Eurogroup – Νέα συνεδρίαση τον Ιούνιο

Για «ναυάγιο» κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι παρά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις δεν υπήρξε συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Λεμέρ, Τόμσεν είχαν μεταξύ τους συνάντηση για περισσότερες από τρεις ώρες, αλλά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα προσχέδιο και έτσι η συμφωνία παραπέμπεται για τον Ιούνιο.

EUROGROUP

«Ολοκληρώθηκε το Eurogroup χωρίς συμφωνία για το χρέος. Δεν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup πριν από το προγραμματισμένο της 15ης Ιουνίου», ανέφερε πηγή της Ευρωζώνης. Δεν κατέστη δυνατό να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ανέφερε η ίδια πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άλλωστε, με δηλώσεις τους νωρίτερα, προσερχόμενοι στο Eurogroup, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλου χαμήλωσαν τον πήχη των προσδοκιών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στο Eurogroup, τόνισε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα αποφασιστούν μετά το τέλος το προγράμματος και διευκρίνισε ότι οι σχετικές παρεμβάσεις θα αφορούν την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ομολόγων και ενδεχομένως, τη μείωση των επιτοκίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, κινήθηκε με δηλώσεις του και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. “Η επίσημη απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν χρειαστεί, θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος” ξεκαθαρίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξηγώντας ότι το ΔΝΤ αναζητά περισσότερη σαφήνεια για το που μπορούμε να φτάσουμε. “Αυτό είναι το θέμα σήμερα, αν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Προσπαθώ και δουλεύω για «μια συμφωνία» σήμερα που όμως δεν θα είναι «η συμφωνία»”, είπε ο ίδιος.

Πηγή: ant1news.gr