Ο Ολυμπιακός “λύγισε” στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του και να κατακτήσει το τέταρτο αστέρι της Euroleague, αλλά μόνο δάκρυα…. Δεν αξίζουν για αυτή την ομάδα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ανταγωνιστικοί για 25 αγωνιστικά λεπτά, στη συνέχεια όμως η Φενέρμπαχτσέ, επέβαλλε το «νόμο» της μέσα στο καυτό «Σινάν Ερντέν».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ανταγωνιστικά αλλά οι Τούρκοι με 3 διαδοχικά τρίποντα πήραν μια μικρή διαφορά 13-6 στο 4’.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και εκμεταλλευόμενοι το σκληρό παιχνίδι των Τούρκων πήγαν πολλές φορές στη γραμμή των βολών, αλλά η Φενέρμπαχτσε συνέχισε να πυροβολεί από τα 6,25 και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 26-18 για τους Τούρκους.

Το υψηλό σκορ της πρώτης περιόδου δεν είχε συνέχεια, ο Ολυμπιακός  πλησίασε στο 29-25, αλλά τότε πήρε το όπλο του ο Μπογκντάνοβιτς και με δυο διαδοχικά καλάθια πήγε και πάλι τη διαφορά στους εννέα πόντους 34-25 στο 16’.
Ο Ολυμπιακός αντέδρασε εκ νέου έριξε τη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε με 39-34 για τους Τούρκους.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, όταν η Φενέρμπαχτσε εκμεταλλεύτηκε την επιθετική αφλογιστία των «ερυθρολεύκων» και πήρε διψήφια διαφορά κλείνοντας την περίοδο προηγούμενοι με 60-48.

Η πλάστιγγα έγειρε οριστικά στην πλευρά της Φενέρμπαχτσε, όταν μετά από ένα εκρηκτικό δίλεπτο στην αρχή της τέταρτης περιόδου, έστειλε τη διαφορά στους 18 πόντους (68-50).

Η πλάστιγγα έγειρε οριστικά στην πλευρά της Φενέρμπαχτσε, όταν μετά από ένα εκρηκτικό δίλεπτο στην αρχή της τέταρτης περιόδου, έστειλε τη διαφορά στους 18 πόντους (68-50).

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Πειραιώτες έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και ο χρόνος κυλούσε φέρνοντας πιο κοντά τους Τούρκους στο πολυπόθητο τρόπαιο.

Η κόρνα της λήξης ήχησε με το τελικό σκορ στο ταμπλό να είναι 80-64.

Πηγή: ant1news.gr