Στον τελικό του final4 ο Ολυμπιακός!

Στον τελικό της Euroleague προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, ξεπερνώντας το δύσκολο εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ, μετά από μια «τιτανομαχία» που απόλαυσαν οι απανταχού φίλοι του μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός που βρισκόταν πίσω στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ακόμη και με διπλάσια διαφορά πόντων, πλησίασε την ΤΣΣΚΑ στην τελευταία περίοδο.

Μάλιστα, τρία λεπτά και τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 71-71 και 01:53 πριν από την λήξη με ένα τρίποντο του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός πήρε πάλι το προβάδισμα με 74-73, καθώς είχε προηγηθεί ένα καλάθι της ρωσικής ομάδας.

Ακολούθησε μια χαμένη επίθεση της ΤΣΣΚΑ, στην οποία απάντησε ο Ολυμπιακός με δίποντο, με την είσοδο όμως του αγώνα στο τελευταίο λεπτό ο Τεόντοσιτς πέτυχε ένα τρίποντο, ισοφαρίζοντας σε 76-76.
Ακολούθησε ένα απίστευτο τρίποντο του Γκριν, που έβαλε του ερυθρόλευκους μπροστά με τρεις πόντους, προκαλώντας «εκρήξεις χαράς» στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, στα 42 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα.

Ακολούθησε ένα φάουλ στον Τεόντοσιτς, ο οποίος ευστόχησε όμως μόνο σε μία από τις δύο βολές, διαμορφώνοντας το σκορ σε 77-79 (τυπικώς γηπεδούχος η ΤΣΣΚΑ).

Αμέσως μετά από δύο δραματικές «χαμένες» φάσεις στα καρέ των δύο ομάδων, έγινε φάουλ στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος όμως πέτυχε την μία βολή, ανεβάζοντας το σκορ σε 77 – 80, μόλις 3,1 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του δραματικού παιχνιδιού.

Αμέσως έγινε φάουλ στον Χίγκινς, ο οποίος πέτυχε την πρώτη και αστόχησε σκόπιμα στην δεύτερη, χωρίς όμως να κατορθώσει η ομάδα του να το εκμεταλλευθεί κι έτσι 1,3 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος το σκορ ήταν 78-80.

Σε “νεκρό χρόνο” όπως αποφάσισαν οι διαιτητές έγινε φάουλ στον Γκριν, ο οποίος σκόραρε και στις δύο βολές, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 78-82 και δίνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικο της Κυριακής, όπου θα αγωνιστεί κόντρα στον νικητή της διοργάνωσης Φενερ-Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγή: ant1news.gr