Τζανακόπουλος: συνολική συμφωνία στο Eurogroup ή λίγες μέρες μετά

Ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπς, Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το χρέος στο επικείμενο Eurogroup .

«Τα σήματα που παίρνουμε και τα μηνύματα που υπάρχουν είναι ότι βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία.  Το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι πάντες, είναι να υπάρξει στις 22 Μαΐου μια συμφωνία συνολική και με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αλλά και με την έγκριση της τεχνικής συμφωνίας», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, η συντριπτικά μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να επιτευχθεί συμφωνία στις 22 Μαΐου «ή λίγες ημέρες μετά ώστε να γεφυρωθούν κάποιες τελευταίες διαφορές». «Νομίζω, ότι περιμέναμε 7 χρόνια για τη ρύθμιση. Το να περάσουν και δέκα μέρες δεν έγινε και κάτι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνησή μας θα είναι αυτή που θα εφαρμόσει τη συνταγή των αντίμετρων».
Επισήμανε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας, η οποία θα καλύπτει όλες τις πλευρές, η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, να βγει η χώρα στις αγορές, η έξοδος από την κρίση και η απεξάρτηση από την οικονομική επιτροπεία.

«Κανένας κόφτης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, καθώς, όπως είπε, «οι στόχοι θα πιαστούν και θα έχουμε και ένα μικρό μαξιλάρι». Προανήγγειλε ότι θα χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο τα capital controls των τραπεζών το επόμενο διάστημα και σε ερώτηση για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, απάντησε ότι «η επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος είναι στο θεσμικό πλαίσιο».

Πηγή: ant1news.gr