Σύσκεψη οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα Φάρσαλα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Φαρσάλων την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 στο Δημαρχείο Φαρσάλων, προκειμένου να λάβει μέτρα πολιτικής δράσης για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις πυρκαγιές, ενόψει της θερινής περιόδου.

Στη Σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Φαρσάλων συμμετείχαν οι Ιωάννης Ράπτης – Πύραρχος / Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Λάρισας, Θεόδωρος Σταφύλης – Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων, Παναγιώτης Χαρατσής – Διοικητής της 61 Μ.Ε., Δημήτρης Μπαμπανίκας – Αντιδήμαρχος Φαρσάλων, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου – Δημοτικός Σύμβουλος Φαρσάλων και Αναστάσιος Λιαπής – Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φαρσάλων.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων, ευχαρίστησε τους παριστάμενους στη σύσκεψη και τόνισε την αναγκαιότητα μίας καλής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ τους για την καταστολή κάθε πιθανής πυρκαγιάς αλλά και για τη σωστή ενημέρωση των δημοτών όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Σ.Τ.Ο. συζήτησαν για την πρόληψη, την ετοιμότητα, καθώς και το συντονισμό και τη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ των αρμόδιων φορέων κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ενώ εγκρίθηκε και το Σχέδιο Δράσης 2017 για την Αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να συνέλθει κοινή σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στις 11:00π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων. Το Σ.Τ.Ο. θα συναντηθεί στις 11:00π.μ. με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Φαρσάλων και στις 12μ.μ. με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών και την προστασία από πιθανά φαινόμενα πυρκαγιάς.

Κύριος σκοπός της επικείμενης σύσκεψης θα είναι η ενημέρωση των συναρμοδίων για τη μείωση και περικοπή των επιδοτήσεων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. λόγω των Δασικών Πυρκαγιών καθώς και την υπ’ αριθμ. 4 Πυροσβεστική Διάταξη για τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων έκλεισε τη σύσκεψη ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι, χωρίς προβλήματα.

Πηγή: farsala.gr