Aεροσφαίρισης (AIRSOFT) στο δάσος της Καλλιπεύκης Ολύμπου

Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Σύλλογος μας είχε τη χαρά να διοργανώσει ένα Πανελλήνιο διασυλλογικό παιχνίδι Aεροσφαίρισης (AIRSOFT) στο δάσος της Καλλιπεύκης Ολύμπου.

aerosoft--2

Το AIRSOFT είναι ένα σύγχρονο χόμπυ εξομοίωσης “μάχης”, όπου οι παίχτες χρησιμοποιούν κατάλληλα αεροβόλα χαμηλής ενέργειας και εξοπλισμό, για να φέρουν εις πέρας κάποιους αντικειμενικούς σκοπούς, βάσει κάποιου σεναρίου.

aerosoft--3

Στο παιχνίδι της Κυριακής είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε λάτρεις του AIRSOFT, από διάφορους συλλόγους της Ελλάδας, όπως η Λ.Α.Β.Ε. από Θεσσαλονίκη, οι ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ από Μαγνησία, ΩΜΕΓΑ από Κοζάνη, I.C.F. Από Ιωάννινα, ACES από Καρδίτσα κ.α.
Οι συμμετοχές αγγίξαν τα 90 άτομα, δημιουργώντας ένα πρωινό γεμάτο δράση και αδρεναλίνη.

aerosoft-

Το “σενάριο” που παίχτηκε, επηρρεασμένο από τη γνωστή αμερικάνικη ταινία “LONE SURVIVOR”, είχε το όνομα “Operation: Red Wings”, και οι παίκτες χωριστήκανε σε 3 άνισες αριθμητικά ομάδες: τους REBELS (κίτρινη ομάδα), τους US RANGERS (κόκκινη ομάδα) και τους LOCAL VILLAGERS (μπλέ ομάδα).
Οι στόχοι των REBELS ήταν:
1. Να πάρουν τον “κωδικό” απο το Κέντρο Επιχειρήσεων των RANGERS
2. Έπειτα να καταλάβουν το “Χωριό” των VILLAGERS.
Εκεί, με τον “κωδικό”, να ανοίξουν το κουτί που είχε τον χάρτη με την τοποθεσία της “Αποθήκης Όπλων”.
3. Χρησιμοποιώντας τον χάρτη να βρουν και να “καταστρέψουν” την “Αποθήκη Όπλων” κρατώντας την περιοχή για 30 λεπτά.
Φυσικά πάντα είχανε απέναντί τους το δύσβατο δάσος, την άμυνα των US RANGERS, καθώς και τους ντόπιους VILLAGERS, που αλληλοϋποστηρίζονταν και είχαν στήσει ενέδρες και “πολυβολεία” σε διάφορα σημεία.

aerosoft--8

Τελικός νικήτης όπως πάντα ήταν το AIRSOFT και η ευγενή άμυλλα, ενώ όλοι οι παίκτες, αφού είδαμε παλίους φίλους, κάναμε καινούργιους και χαρήκαμε μια μέρα κοντά στη φύση και μακρυά από τα καθημερινά προβλήματα.
Εξάλλου το AIRSOFT είναι “Ο Μοναδικός Πόλεμος Που Φτιάχνει Φίλους Και Όχι Εχθρούς”

aerosoft--5

 

Αξιοσημείωτη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων των παικτών στο κάλεσμα του Συλλόγου μας για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες, τα οποία θα παραδωθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συλλόγους για τα χιλιόμετρα που κάνανε και για την άρτια συμπεριφορά των μελών τους όσων αφορά τους Κανόνες Ασφαλείας αλλά και το “Δίκαιο Παιχνίδι” (Fairplay).

aerosoft--4

Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στους “φύλακες-άγγελους” την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο. .) που βρίσκονταν εκεί για την ασφάλεια μας, καθώς και το Σώμα Προσκόπων για την παραχώρηση εγκαταστάσεων του Προσκοπικού Κέντρου Καλλιπεύκης.

Φωτογραφικό υλικό του παιχνιδιού μπορείτε να δείτε εδώ: https://goo.gl/omzoJu

(Θυμίζουμε ότι το AIRSOFT δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτική εκπαίδευση ή παραστρατιωτικές οργανώσεις ή πολιτικές πεποιθήσεις. Πρόκειται για ένα αθώο ομαδικό παιχνίδι εξωτερικών χώρων)