Περίπατος φιλαναγνωσίας στα Φάρσαλα

Ο Οδηγισμός Φαρσάλων και το Πολιτιστικό Κέντρο εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας γιόρτασαν τη μέρα βιβλίου, με οδηγό τις πανελλήνιες δράσεις τις IBBY που υλοποιούνται από τις 22 Απρίλη σε βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και περιπάτους ανάγνωσης.

Παρουσιάστηκαν, με συμμετοχή των παιδιών με τραγούδια και μουσική από το εκπαιδευτικό υλικό των παραμυθιών, τα βιβλία «Οι θαλασσινές ιστορίες του Καπετάν Νικόλα» και «Σεβαστιανός ο Φοβερός». Η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά και τους γονείς τους για την παιδική λογοτεχνία αλλά και θέματα που αφορούν τα παιδιά και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους  κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής.

PROTYPO--2

Φέτος πραγματοποιήθηκε ένας περίπατος φιλαναγνωσίας που ήταν γεμάτος συγκινήσεις. Το πρωί στην πόλη των Φαρσάλων, η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν . Λάρισας κ. Λητώ Τσακίρη – Παπαθανασίου, δραματοποίησε τα μουσικά της παραμύθια συντροφιά με την όμορφη ομάδα των παιδιών του Οδηγισμού Φαρσάλων σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πρότυπο και τις Εκδόσεις Διάπλους. Με τραγούδι και κουβέντα γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά μέσα από τα παραμύθια συναισθημάτων ξεκλείδωσαν με το μαγικό κλειδί της φιλαναγνωσίας τα συναισθήματά τους.