Πρόταση Τύμπα για μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία στο Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας

Λίγα λεπτά μετά τις 5.00 το απόγευμα ξεκίνησε σήμερα (25/04) η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-1578

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους στρατιωτικούς που χάθηκαν στην πρόσφατη πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο οι οποίοι είχαν καταγωγή οι περισσότεροι από την Θεσσαλία. «Αιωνία τους η μνήμη, και να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα», είπε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-1598

Αρχικά ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τύμπας έφερε ως θέμα στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και πρόεδρο της ΕΝΠΕ, να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την Περιφέρεια, ώστε να φτάσει το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας και να ενταχθεί το μάθημα  Κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγο καιρό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και στοίχισε την ζωή σε τέσσερα νεαρά αγόρια και συγκλόνισε όλη τη χώρα όταν το μοιραίο αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 17χρονος, και έκλεισε λέγοντας “ότι και μια ζωή να σώσουμε, θα είναι πολύτιμη η σημερινή κίνηση”.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-1570

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, δεσμεύτηκε από την πλευρά του, οτι θα κινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε να γίνουν όλες προβλεπόμενες απαραίτητες ενέργειες στο Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει η εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία με το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής.