“Μονομαχία” Μακρόν-Λεπέν στον δεύτερο γύρο δείχνουν τα exit polls

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν είναι οι φιναλίστ για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

  • Ο Μακρόν λαμβάνει το 23,7% και η Λεπέν το 21,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ipsos/Sopra Steria.
  • Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.
  • Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ifop.

Δημοσκόπηση του KANTAR SOFRES, που μετέδωσε το TF1 δίνει τους Μακρόν και Λεπέν ισόπαλους στο 23%.
«Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). «Οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση. Εστιάζουμε πλέον στη συσπείρωση και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο πρώην Υπουργός Οικονομίας, 39 ετών, που παραιτήθηκε τον Αύγουστο από την Κυβέρνηση για να ιδρύσει το δικό του πολιτικό κίνημα.

«Ούτε στα αριστερά, ούτε στα δεξιά» ή μάλλον «λίγο αριστερά και λίγο δεξιά και πολύ στο κέντρο». Αυτή ήταν η πολιτική γραμμή που υιοθέτησε τελικά το κίνημα “En marche” (Εμπρός) του Eμανουέλ Μακρόν, κατά το οκτάμηνο που πέρασε από τη δημιουργία του τον περασμένο Αύγουστο, όπως υπογραμμίζει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ο 39χρονος πρώην Υπουργός Οικονομίας, που διεκδικεί το γεγονός ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, έχει αναστατώσει με την υποψηφιότητα του, τόσο τη δεξιά όσο και την αριστερά.

Χαρισματικός και πολυτάλαντος, ο Μακρόν, ενθουσίασε πολύ γρήγορα έναν σημαντικό αριθμό νέων που εντάχθηκαν στο κίνημά “En marche” και που εθελοντικά “πήραν τους δρόμους” χτυπώντας από πόρτα σε πόρτα, μαζεύοντας στοιχεία, για τον τρόπο ζωής των Γάλλων, τις ανάγκες ή τις αγωνίες τους.

Πηγή: ant1news.gr