Καταιγίδες και χαλάζι στα νότια τμήματα της χώρας

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται σήμερα στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην ανατολική Στερεά. Βαθμιαία βελτίωση  προβλέπεται από το βράδυ και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα Φάρσαλα και στην Θεσσαλία δεν αναμένονται βροχές σήμερα καθώς η κακοκαιρία θα πλήξει τα νότια τμήματα της χώρας με καταιγίδες και χαλάζι. Μικρή πιθανότητα τις μεσημεριανές ώρες τοπικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένοι όμβροι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το βράδυ. Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. . Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το βράδυ. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν έντονες στην Στερεά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 23/04/2017

Την Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά στα βορειανατολικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ πτώση θα σημειωθεί από βορρά προς νότο. Τοπικά παγετός τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.