Τι αλλάζει με ΚΥΑ για όσους αγρότες κατέχουν αρδευτικές γεωτρήσεις

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 14 Μαρτίου, προκύπτουν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τους ιδιοκτήτες γεωτρήσεων που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Με την παρακάτω ανακοίνωσή τους οι κατά τόπους δημοτικές αρχές απευθύνονται προς τους «κατόχους ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης»:

«Κατόπιν της έκδοσης της υπ’ αριθμ. 140424/14-3-2017 (Φ.Ε.Κ. 814Β/14-03-2017) κοινής υπουργικής απόφασης, οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης ενημερώνονται τα ακόλουθα:

Σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτήτη ή θανάτου του χρήστη αγροτικής εκμετάλλευσης,  ο διάδοχός του ή ο/οι νόμιμος/οι κληρονόμος/οι μπορεί/ούν  να προσέλθει/ουν στη ΔΕΗ και να αιτηθεί/ούν  την έκδοση λογαριασμού ρεύματος στο όνομά του/τους, ως νόμιμου/ων διαδόχου/ων ή κλορονόμου/ων, με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει εξόφληση ή διακανονισμός τυχόν οφειλών του/τους για την συγκεκριμένη αγροτική εγκατάσταση.

Απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ότι διατηρεί την εν λόγω αγροτική εκμετάλλευση με παραγωγικό χαρακτήρα.

Μετά την έκδοση της άδειας χρήσης νερού, ο διάδοχός του ή ο/οι νόμιμος/οι κληρονόμος/οι, υποχρεούται/νται μέσα σε 45 ημερολογιακές ημέρες, να υποβάλει/ουν αίτημα τροποποίησης του αρχικού Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων, στην κατά τόπο αρμόδια υπηρεσία για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού, της οικείας Περιφέρειας.»