Συγκλονίζουν οι εικόνες των ταραχών της Βενεζουέλας μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα εγκλωβισμένου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Την ώρα που στη Βενεζουέλα οι ταραχές από τους κατοίκους της λατινοαμερικάνικης χώρας που έχουν φτάσει στα όρια τους βρίσκονται στο ζενίθ τους, ένας Έλληνας που βρίσκεται εγκλωβισμένος με την οικογένεια του στη χώρα, λειτουργεί σαν ανταποκριτής  των όσων συμβαίνουν.

Ο Γιάννης Κουζηνός, εκμεταλλευόμενος την καταγωγή της γυναίκας του από την χώρα που άλλαξε για πάντα ο Ούγκο Τσάβες, επέλεξε να ζήσει εκεί φοβούμενος το γεγονός ότι η κρίση γιγαντώθηκε στην Ελλάδα. Ωστόσο τα γεγονότα τον διέψευσαν, αφού το όνειρο για μια καλύτερη ζωή μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς η οικονομική κατάρρευση της χώρας και η κοινωνική δυσαρέσκεια προς τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο, έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Ο καλπάζων πληθωρισμός, έχει μετατρέψει τους μισθούς αυτού και της γυναίκας τους σε «πενταροδεκάρες» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα χρήματα και να αποδράσουν κυριολεκτικά από την «κόλαση» της Βενεζουέλας.

Μέσω ενός fundraising, γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό που θα βοηθήσει τον Γιάννη, τη γυναίκα του Μιλάγκρος ,την κόρη του Βικτόρια και τα κατοικίδια τους να αποδράσουν από τη χώρα, που μαστίζεται από καθημερινές αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Μέχρι να τα καταφέρει ωστόσο ο Γιάννης προσπαθεί μέσω των social media να δώσει μια σαφή εικόνα του τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα, μετατρέποντας τον εαυτό του στον μοναδικό Έλληνα ανταποκριτή στη λατινοαμερικάνικη χώρα. Οι συγκλονιστικές εικόνες που μεταδίδει, μέχρι και ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά λόγω των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων με τις δυνάμεις του καθεστώτος, πραγματικά προκαλούν σοκ, καθώς παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη.

Πηγή: thessnews.gr