Ψωμί με φέτα και ρίγανη

Μυρωδάτο και νόστιμο ψωμί με φέτα και ρίγανη, φάτε το σκέτο η ακόμα και με τα λαδερά σας.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί ή σκληρό (επιπλέον για το ζύμωμα)
  • 2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για επικάλυψη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό

Βήματα

  • Ενεργοποιήστε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό για πέντε λεπτά μέχρι να κάνει φουσκάλες.
  • Σε μεγάλο μπολ, προσθέστε αλεύρι, μαγιά, σκόνη σκόρδου, αλάτι, μέλι, ελαιόλαδο, ρίγανη, και νερό. Ανακατέψτε καλά.
  • Ζυμώστε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική – περίπου 10 λεπτά. Εάν είναι πάρα πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  • Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και βάλτε την σε μπολ αλείφοντας με ελαιόλαδο, καλύψτε και αφήστε την μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
  • Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε την ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα στο κέντρο. Ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθεί η φέτα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε τη ζύμη ψωμιού (καρβέλι).
  • Αλείψτε με ελαιόλαδο.
  • Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C -200C για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε το site μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής pasmageirevontas.gr