Μυρωδάτο και νόστιμο ψωμί με φέτα και ρίγανη, φάτε το σκέτο η ακόμα και με τα λαδερά σας.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί ή σκληρό (επιπλέον για το ζύμωμα)
- 2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για επικάλυψη
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
Βήματα
- Ενεργοποιήστε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό για πέντε λεπτά μέχρι να κάνει φουσκάλες.
- Σε μεγάλο μπολ, προσθέστε αλεύρι, μαγιά, σκόνη σκόρδου, αλάτι, μέλι, ελαιόλαδο, ρίγανη, και νερό. Ανακατέψτε καλά.
- Ζυμώστε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική – περίπου 10 λεπτά. Εάν είναι πάρα πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
- Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και βάλτε την σε μπολ αλείφοντας με ελαιόλαδο, καλύψτε και αφήστε την μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε την ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα στο κέντρο. Ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθεί η φέτα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε τη ζύμη ψωμιού (καρβέλι).
- Αλείψτε με ελαιόλαδο.
- Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C -200C για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε το site μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής pasmageirevontas.gr