Οι αντίπαλοι του Αχιλλέα Φ. στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών ομάδων

Οριστικοποιήθηκαν οι ομάδες που μαζί με τον κυπελλούχο ΕΠΣΛ, Αχιλλέα Φαρσάλων απαρτίζουν τον 4ο όμιλο στη 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων που διοργανώνει η ΕΠΟ. Πρόκειται για τους: Διγενή Νεοχωρίου (ΕΠΣ Τρικάλων),
Σέλλανα (ΕΠΣ Καρδίτσας), Ολυμπιακό Λαμίας (ΕΠΣ Φθιώτιδας), Αλμυρό (ΕΠΣ Θεσσαλίας), και Ποσειδώνα Πόρων (ΕΠΣ Πιερίας).

Η κλήρωση των αγώνων θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 του μηνός, ενώ τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 Απριλίου ημέρα Τετάρτη. Όλοι οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα υπάρχει παράταση – πέναλτι. Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης θα προβιβασθεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ’ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον κι αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. (σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο φιναλίστ).

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2016-2017, θα διεξαχθούν σε εφτά (7) αγωνιστικές, ως ακολούθως:

1η Αγωνιστική: Τετάρτη 5/4

2η Αγωνιστική: Τετάρτη 12/4

3η Αγωνιστική: Τετάρτη 19/4

4η Αγωνιστική: Τετάρτη 26/4

5η Αγωνιστική: Τετάρτη 3/5

6η Αγωνιστική: Τετάρτη 10/5

7η Αγωνιστική: Σάββατο 20/5 (Τελικός)

Επίσης η νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα αγωνισθεί σε αγώνα Super Cup με τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, για την ανάδειξη του κυπελλούχου του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου περιόδου 2016 -17. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Μαΐου.

Πηγή: eleftheria.gr