Φάρσαλα: Διακομιδή …ασθενοφόρου αντί ασθενούς (βίντεο)

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στα Φάρσαλα, όπου ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή στο Κέντρο Υγείας… έμεινε και ευτυχώς ο ασθενής διακομίστηκε εγκαίρως με άλλο όχημα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), χθες βράδυ το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων δεν διέθετε ασθενοφόρο, λόγω έλλειψης διασωστών. Κλήθηκε από τον ιατρό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Λάρισας για τη διακομιδή ασθενούς εκτάκτου περιστατικού.

Όμως, το ασθενοφόρο, που ξεκίνησε από τη Λάρισα για να παραλάβει τον ασθενή, έπαθε βλάβη στα Φάρσαλα, έξω από το Κέντρο Υγείας. Οι διασώστες μετέφεραν τον ασθενή με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, το οποίο ήταν παρκαρισμένο.

Το χαλασμένο ασθενοφόρο φορτώθηκε σε όχημα οδικής βοήθειας και επέστρεψε στο ΕΚΑΒ Λάρισας.

«Εάν πάθαινε τη βλάβη στο δρόμο αφού είχε παραλάβει τον ασθενή ή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στο σταθμό του ΕΚΑΒ Φαρσάλων, τι θα γινόταν με την υγεία του ασθενούς;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ, που καταγγέλλει ότι «η κατάσταση του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων είναι εκτός ελέγχου. Κινδυνεύει η ζωή ασθενών και η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα».

Όπως επισημαίνουν, τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν καύσιμα να κινήσουν τα ασθενοφόρα, ενώ πολλά οχήματα είναι παροπλισμένα. «Περισσότερο ευαισθητοποιημένοι είναι οι ιδιώτες, οι φορείς, τα ιδρύματα της χώρας, Έλληνες του εξωτερικού που προσφέρουν δωρεές ασθενοφόρων, παρά η ελληνική κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στον κόσμο της», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας πως «δεν προσλαμβάνει διασώστες, δεν αγοράζουν νέα ασθενοφόρα, παρά την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους από προγράμματα ΕΣΠΑ».

*πηγή βίντεο iatropedia

Πηγή: www.ant1news.gr