Πυροβολισμοί έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο – (vid)

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στο Λονδίνο μετά τις δύο αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα η μία στο βρετανικό Κοινοβούλιο και η άλλη έξω από το παλάτι, ακριβώς έναν χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Παρακολουθήστε live εικόνα από το σημείο

Οι αρχές, όπως έγινε γνωστό, αντιμετωπίζουν και τα δύο περιστατικά ως τρομοκρατικές επιθέσεις. Εν τω μεταξύ, ένα αυτοκίνητο όπου βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την βρετανική Βουλή, είχε κριθεί ως ύποπτο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στην επίθεση έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου.

Όπως τόνισε, ανάμεσα στους νεκρούς πιστεύετε ότι βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης, με τις αρχές να εκτιμούν ότι είναι και ο μοναδικός. Ένα αυτοκίνητο πέρασε στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας πολίτες και αστυνομικούς. Πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου είναι και ένας αστυνομικός, μετέδωσε το BBC επικαλούμενο έναν βουλευτή ο οποίος προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ένας άνδρας μαχαίρωσε τον αστυνομικό. Συνάδελφοι του τελευταίου πυροβόλησαν τον ένοπλο, ακριβώς έξω από το κοινοβούλιο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το βρετανικό πρακτορείο Press Association, ένας γιατρός ανέφερε ότι ένα από τα θύματα είναι γυναίκα, καθώς και ότι ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση μετά την επίθεση και είναι σοβαρά τραυματισμένη. Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Γάλλοι φοιτητές, σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές.

Εν τω μεταξύ, επιπλέον αστυνομικοί, τόσο οπλισμένοι όσο και άοπλοι, έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να αποφεύγουν τις περιοχές γύρω από το κοινοβούλιο και την γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όπου σημειώθηκαν οι αιματηρές επιθέσεις.

Λίγο πριν τους πυροβολισμούς στο Βρετανικό Κοινοβούλιο ένα αυτοκίνητο σκόρπισε τον τρόμο στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ παρασέρνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό πεζών και κατέληξε στον φράχτη του παλατιού.

Μάλιστα, η αστυνομία του Λονδίνου έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην δημοσιοποιούν φωτογραφίες και βίντεο με τους τραυματίες, καλώντας τους παράλληλα εάν έχουν βιντεοσκοπημένο υλικό να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση. Παράλληλα, αποκλείστηκε η πρόσβαση στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αρχές έχουν αποκλείσει τον σταθμό στην περιοχή του Γουστμίνστερ, ενώ μέτρα έχουν παρθεί και στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας διέκοψε την συνεδρίαση του με θέμα την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής, Κεν Μάκιντος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως » η σκέψη μας είναι με τους Βρετανούς αδερφούς μας και ελπίζουμε όλοι οι τραυματίες να γίνουν γρήγορα καλά.

Πηγή: www.ant1news.gr