Ο Νίκος Αναστασιάδης έσπασε το σφυρί της Wall Street! – (βίντεο)

Μπορεί πολλοί να έχουν κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Wall Streeet, κανείς, όμως, δεν έχει καταφέρει να σπάσει το σφυρί στο χτύπημα.

Όλα αυτά μέχρι χθες όταν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης χτυπώντας το ξύλινο σφυρί… το οποίο έσπασε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Ο κ. Αναστασιάδης όπως και όσοι των περιέβαλαν αντελήφθησαν αμέσως τι συμβαίνει και ξέσπασαν σε γέλια. Ο Πρόεδρος της Κύπρου κήρυξε την έναρξη μιας και η χθεσινή ημέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν αφιερωμένη στη Μεγαλόνησο. Πάντως, όπως διαφάνηκε και από το σφυρί, ο Κύπριος Πρόεδρος δεν αποδείχτηκε γουρλής μιας και χθες η Wall Street κατέρρευσε.

Στη συνεδρία παραβρέθηκαν, εκτός από τον  Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers του επιχειρηματία Πόλυ Χατζηιωάννου, οι υπουργούς Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστουδουλίδης και οι οργανωτές του επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο, της Capital Link.
Ο Κύπριος Πρόεδρος μαζί με τους συνεργάτες του, παρακάθισαν σε προς τιμήν τους στο Χρηματιστήριο, παρουσία της ηγεσίας του Χρηματιστηρίου. Τον κύριο Αναστασιάδη παρουσίασε ο οικοδεσπότης Πόλυς Χατζηιωάννου.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την υπερηφάνεια και τη συγκίνησή του, λέγοντας ότι είναι μια ιστορική μέρα για την Κύπρο, χάρη στην επιχειρηματική δράση Κυπρίων οι οποίοι τιμούν την πατρίδα τους.  Ευχαρίστησε τον Πόλυ Χατζηιωάννου για την τιμή που κάνει στην Κύπρο, ενώ ανέφερε ότι αποτελεί και για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή καθώς εκ μέρους των Κυπρίων και άλλων επιχειρηματιών θα σημάνει το τέλος της συνεδρίασης του σημαντικότερου ίσως χρηματιστηρίου του κόσμου.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε επιτυχία σ’ όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση, ενώ για το κυπριακό, είπε πως θα πρέπει και η Τουρκία να επιδείξει την ανάλογη καλή βούληση, έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργήσουμε μία πολιτεία η οποία πραγματικά να ταυτίζεται με τα υπόλοιπα των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: iefimerida.gr