“Τρομο-δέματα” εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές μετά τον εντοπισμό οκτώ ύποπτων δεμάτων στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τα οποία έμοιαζαν πολύ με αυτά που είχαν σταλεί στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, πριν από μερικές ημέρες.

Οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ εντόπισαν τα περίεργα οκτώ δέματα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, και κάλεσαν την αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα πακέτα είχαν αποδέκτες πρόσωπα σε ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που έκανε τους υπαλλήλους να υποψιαστούν πως κάτι συμβαίνει, μετά και τα δύο περιστατικά που είχαν προηγηθεί.

Πριν από μερικές ημέρες, ένα τέτοιο πακέτο με εκρηκτικά είχε σταλεί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε η “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Το δεύτερο “τρομο-πακέτο” είχε σταλεί στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου είχε τραυματιστεί και μια γυναίκα καθώς την ώρα που προσπαθούσε να το ανοίξει το δέμα εξερράγη.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει στην διάθεση της όλα τα στοιχεία, ενώ αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία τα ύποπτα πακέτα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ως αποστολείς των φακέλων αναγράφονταν άτομα από τον οικονομικό και πανεπιστημιακό χώρο, ενώ αποδέκτες ήταν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου της ΕΕ . Μάλιστα το ένα από τα πακέτα φέρεται να είχε ως αποδέκτη τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως έγινε γνωστό, όλα τα «τομο-πακέτα» φαίνεται ότι είχαν ταχυδρομηθεί σε κουτιά, την ίδια ημέρα.

Οι αρχές ανησυχούν καθώς για να γίνει αυτή η μαζική αποστολή πρέπει να έλαβαν μέρος τουλάχιστον τέσσερα μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρύνων της Φωτιάς»

Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν έχει λήξει ο συναγερμός γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και δεν έχει δημοσιεύει η τελική προκήρυξη της οργάνωσης.

Πηγή: www.ant1news.gr