Καραχάλιος: Τα Φάρσαλα αποκτούν αναγνωρίσιμη ταυτότητα – ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2019

Την απόφασή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019 αποκαλύπτει ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος θεωρώντας απόλυτα εύλογη την επιθυμία του αφενός να συνεχίσει και να ολοκληρώσει όσα έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή, αφετέρου να υλοποιήσει καινούργια σχέδια για τα Φάρσαλα.

Σε συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Φαρσάλων δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο απολογισμός της πρώτης περιόδου της παρούσας θητείας του έχει θετικό πρόσημο, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η καθημερινότητα του δημότη των Φαρσάλων υποστηρίζοντας πως τα Φάρσαλα αποκτούν νέα αναγνωρίσιμη ταυτότητα που επηρεάζει την οικονομία του τόπου ως αποτέλεσμα μιας συμπαγούς και ιδιαίτερα πλούσιας τοπικής πολιτιστικής πολιτικής.

«Τα Φάρσαλα δεν είναι μονάχα η πόλη του χαλβά, είναι, πρωτίστως, η πόλη του ομηρικού Αχιλλέα, των έξι σπουδαίων αρχαίων κάστρων, των βυζαντινών και οθωμανικών μνημείων, των σύγχρονων γλυπτών έργων που οπτικοποιούν τη μνήμη και την ιστορία…» σημειώνει χαρακτηριστικά δίνοντας παράλληλα το στίγμα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής την οποία θεωρεί ιδανική για την ανάπτυξη επιχειρήσεων θερμοκηπίων παραγωγής προϊόντων αγροδιατροφής, με σημαντικά χαμηλό κόστος λόγω της δυνατότητας χρήσης φυσικού αερίου και ευχερούς διακίνησης των προϊόντων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο κ. Καραχάλιος μιλά για την προώθηση της «νότιας οδού της Θεσσαλίας» ως μέσο στήριξης της τοπικής οικονομίας, για την κύρωση των δασικών χαρτών, χαρακτηρίζοντας τα επιμέρους προβλήματα των αναρτήσεων πλήρως αντιμετωπίσιμα καθώς και για τις επικείμενες προαναγγελθείσες από την κυβέρνηση αλλαγές στον Καλλικράτη. Απαντώντας σε ερώτηση για τα φαινόμενα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης στην Αυτοδιοίκηση δίνει την δική του ερμηνεία με αφορμή συγκεκριμένο παράδειγμα του Δήμου Φαρσάλων ενώ δίνει το στίγμα του σχεδιασμού και των παρεμβάσεων της δημοτικής του αρχής για το υπόλοιπο της θητείας του και μέχρι τη διεκδίκηση της επανεκλογής του στο τιμόνι του Δήμου Φαρσάλων.

Για να δείτε αναλυτικά όλη την συνέντευξη στον Δημ. Κατσανάκη – Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πατήστε εδώ