Πήρε διπλό και παραμένει “ζωντανός”!!!

Μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που τον κρατάει στο “κόλπο” της τρίτης θέσης πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων ο οποίος κατάφερε να “αποδράσει” με το “διπλό” με σκορ 52-59 από την έδρα των Διόσκουρων Κοζάνης.

Έτσι οι “μπλε” έφτασαν τους 34 βαθμούς και βρίσκονται στην τέταρτη θέση όντας σε ισοβαθμία με τους Διόσκουρους οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση και την Νικόπολη η οποία με τους ίδιους βαθμούς βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Στα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα μίνι σερί 4-0, όμως ο Γυμναστικός μέσα από την άμυνα του αρχικά κατάφερε να περάσει μπροστά και η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου τον βρήκε μπροστά με έξι πόντους (10-16).

Εν συνεχεία και με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνα και συνεχώς είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Γυμναστικό μπροστά με +6 (27 – 33).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου οι “μπλε” κατάφεραν να αυξήσουν την “ψαλίδα” της υπέρ τους διαφοράς και η λήξη του δεκαλέπτου τους βρήκε μπροστά με διψήφια διαφορά (38-48).

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και τρία λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης πλησίασαν στους τρεις πόντους (50-53), όμως οι “μπλε” κατάφεραν να μην χάσουν τον έλεγχο και με δικό τους σερί 2-6 κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο κόντρα σε μια δυνατή ομάδα.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αλλά και του Γυμναστικού ήταν ο Φάνης Παπακώστας ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του επιθετικά ήταν και οι Γιώργος Φούντας με 15 πόντους.
Επίσης πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο “μικρός της παρέας” Λεωνίδας Ντίνος ο οποίος σημείωσε εννέα πόντους και δείχνει συνεχή άνοδο και βελτίωση της απόδοσής του.

Οι άνθρωποι του Γυμναστικού έχουν κάποια παράπονα από την διαιτησία της αναμέτρησης καθώς θεωρούν ότι δινόταν με περίσσια ευκολία υπέρ των γηπεδούχων κάποια φάουλ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ο αρχηγός του Γυμναστικού Γιώργος Αναγνωστόπουλος αγωνιζόταν από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου”φορτωμένος” με τρία φάουλ.

Δεκάλεπτα: 10-6, 27-33, 39-48, 52-29

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ (Χωλόπουλος): Σισμάνης 4, Σκορδάρης 5 (1), Ντόβας 14 (3), Γκουτζομήτρος 2, Μαυρίδης 11, Ζολώτας 4, Καρανώτας Στ. 2, Καρανώτας Τ. 8.

Γ.Σ.Φαρσάλων (Λιάγκας): Παπακώστας 18 (1), Ντίνος 9 (3), Ίλτσογλου, Αναγνωστόπουλος Χρ. 7 (1), Ντόνας, Αναγνωστόπουλος Γ. 7, Μακρής 1, Λούτας, Φούντας 15 (2), Κούργιας 2.