Κρίσιμες ώρες για τον Μητροπολίτη Σταγών Σεραφείμ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων νοσηλεύεται ήδη από χθες βράδυ, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Μητροπολίτης Σταγών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Νοσοκομείο και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ.

Στο πλευρό του βρίσκονται σταθερά Ηγούμενοι των Ιερών Μονών των Μετεώρων, κληρικοί της Μητροπόλεως και λαϊκοί ενώ ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης δηλώνει στο trikalavoice.gr ότι «προσευχόμαστε για αυτόν, όπως έκανε και ο ίδιος για εμάς όλα τα χρόνια».

Το πρωί της Παρασκευής κληρικοί της Μητροπόλεως προσευχήθηκαν υπέρ αναρρώσεως του Δεσπότου σε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε υπό του Πρωτοσυγκέλλου και Ηγουμένου της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, πατρός Νήφωνος, συμμετοχή δε λοιπών Ηγουμένων.

Εντωμεταξύ λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Σεραφείμ αναβλήθηκε το προγραμματισμένο συνέδριο για τον Θρησκευτικό τουρισμό που επρόκειτο να διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμπάκα.

 

Πηγή: trikalavoice.gr