Θεοδωράκης: Η Κυβέρνηση κινείται σε λογική “τρέχατε ποδαράκια μου”

«Σημασία έχει να δούμε τι έχουμε χάσει επειδή δεν ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση στην ώρα της. Χάσαμε την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως επίσης χάσαμε και τη σιγουριά στην οικονομία» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον «Real FM 97.8» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Η ανεργία αυξάνεται και την ίδια στιγμή κανείς δεν θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάπτυξη και να μην πέφτουν λεφτά στην αγορά», ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο χρόνος είναι καθοριστικός στην πολιτική, όπως στην ιατρική, και τόνισε ότι οι καθυστερήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν βλάψει την οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το αν η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση εκτίμησε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κινούνται πλέον στη λογική «τρέχατε ποδαράκια μου» και προσπαθούν να κλείσουν την αξιολόγηση αλλά η τακτική της καθυστέρησης που επέλεξαν έχει ανοίξει πολλά διαφορετικά μέτωπα. «Η αξιολόγηση πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει πριν την 21η Απριλίου, καθώς εκείνη την ημέρα θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία για τη χώρα μας τα οποία, αν δεν είναι ευνοϊκά, θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις και πιέσεις από τους δανειστές μας» τόνισε.

Θα ψηφίσει Το Ποτάμι τα μέτρα;

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει τα μέτρα σε περίπτωση που χαθεί η κυβερνητική συνοχή ήταν απόλυτα αρνητικός, λέγοντας ότι το Κίνημα δεν έχει πρόθεση να στηρίξει την κυβέρνηση και τα μέτρα που φέρνει, καθώς την είχε προειδοποιήσει, χωρίς να εισακουστεί, και για τις καθυστερήσεις και για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. Σχετικά με τα λεγόμενα «αντίμετρα» όμως τόνισε ότι «Αν τα μέτρα έρθουν μεμονωμένα και υπάρχουν κάποια που είναι θετικά για την οικονομία θα τα αξιολογήσουμε και θα ψηφίσουμε ανάλογα», αποκλείοντας όμως την περίπτωση να ψηφιστεί το παραμικρό αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιλέξουν να τα φέρουν όλα σε έναν νόμο.

Για τις συνεργασίες στο χώρο του Κέντρου

Περνώντας στα ζητήματα των συνεργασιών και των συζητήσεων στο χώρο του Κέντρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε στις αντιθέσεις του χώρου αναφέροντας ότι στο Κέντρο υπάρχουν και πολλές συντηρητικές δυνάμεις και πολλοί «αρχηγοί», ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα Κέντρο «σούπα». Αναφερόμενος στο πλαίσιο των συζητήσεων με την «Ώρα Αποφάσεων» είπε: «Με τους Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη κάνουμε πολιτική κουβέντα και έχουμε συμφωνήσει ότι το κίνημα του κέντρου περιλαμβάνει το Ποτάμι που είναι μια νέα δύναμη, εκείνους που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν, που είναι οι τρεις, αλλά και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν. Εάν δημιουργήσουμε ένα σχήμα όπου οι καρέκλες θα είναι πιασμένες από τους υπουργούς του παρελθόντος και κάποια στελέχη του Ποταμιού, θα έχουμε αποτύχει. Οι νέες δυνάμεις θα είναι μπροστά και όλοι οι άλλοι θα είμαστε πίσω».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στο ερώτημα ποιος θα είναι αρχηγός ανέφερε ότι αυτό το αποφασίζει ο ελληνικός λαός και προσέθεσε σχετικά με την πορεία του Ποταμιού ότι έχει την έγκριση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις εκλογές να συνεχίσει. «Εμείς έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουμε, αλλά αυτό που προσδοκούμε είναι να δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο» επεσήμανε.

Πηγή: www.ant1news.gr