Το 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα & στο Πρόγραμμα IncludU

Tα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, όπου και ξεναγήθηκαν από εκπροσώπους της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων.

TECHERS4U--2

Οι μαθητές βρέθηκαν στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την επιμορφωτική διημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet “Include European Values- IncludU”, το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Πειραιώς σε συνεργασία με την έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς το σχολείο τους ήταν ένα από τα συνολικά οκτώ σχολεία, τα οποία επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν.

TECHERS4U--4

TECHERS4U--5

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jean Monnet IncludU, το οποίο εστιάζει σε θεμελιώδεις αξίες ισότητας, ανεκτικότητας και μη-διάκρισης της Ε.Ε,  έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με τις αξίες αυτές μέσω διαδραστικών και βιωματικών εργαστηρίων, καθώς και καινοτόμων εκπαιδευτικών υλικών που συνδυάζουν ΤΠΕ, παιχνίδια, τέχνη και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Επιπλέον, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, όπου τα πανεπιστήμια, τα λύκεια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι νεανικές ΜΚΟ, οι δήμοι, οι περιφερειακές αρχές, οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι καλλιτέχνες, οι εθελοντές και οι μαθητές θα προωθήσουν τη δημιουργία σημείων επαφής μέσα στα σχολεία, τα οποία με την σειρά τους θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για τη διάδοση αξιών και γνώσης που αποκτήθηκαν έναντι των τοπικών κοινωνιών τους, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη σημασία μίας Ανοιχτής και Δημοκρατικής Ευρώπης.

TECHERS4U--3

Υπεύθυνη του προγράμματος για το 2ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων είναι η καθηγήτρια του σχολείου και Ambassador του Δικτύου Teachers4Europe για τη Δευτεροβάθμια Θεσσαλίας, Ζησούλα Γκουτσιουκώστα. Στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συμμετέχουν οι καθηγήτριες Ιώαννα Βόντσα, Ελένη Μαγαλιού και Βάσω Προσμίτη. Στο πρόγραμμα δραστηριοποιούνται οι ακόλουθοι μαθητές: Ανδρεόπουλος Ιωάννης, Ατόσογλου Θάλεια, Δημακόπουλος Κων/νος, Δραμαλιώτη Ελένη, Θανασιά Χρυσούλα, Καρασάββα Μαρία – Αναστασία, Κοτοπούλη Χριστιάννα, Κυριαζόπουλος Βασίλειος, Μαγαλιός Δημήτριος, Μπελιώκα Δανάη, Νεβράντζα Νεφέλη, Νικολαϊδου Νικολέτα, Νικολοπούλου Νίκη – Παρασκευή και Σμπόνιας Διονύσης.