Οι γυναίκες της επαρχίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την γιορτή της Γυναίκας

Ο Δήμος Φαρσάλων με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με μουσικό αφιέρωμα στην ελληνική και έντεχνη λαϊκή μουσική με τον λυρικό καλλιτέχνη, Μπάμπη Βελισσάριο, τον μουσικό Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον συνθέτη Κώστα Χριστοδούλου στο “Κτήμα Χαμορoύσου”, σε μία κατάμεστη αίθουσα από γυναίκες όλων των ηλικιών και με την συμμετοχή πολλών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, όπως αρμόζει σε μια γιορτή πλαισιωμένη στο χαρακτήρα και την προσωπικότητά της γυναίκας.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7862

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7865

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7864

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7773

Η πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ κα. Συροπούλου, στην εισαγωγή της έκανε αναφορά για την γιορτή της γυναίκας και τα 160 χρόνια από την ημερομηνία ορόσημο που ήταν η 8η μάρτη 1857, όταν οι γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας του Σικάγου των Η.Π.Α., ξεσηκώθηκαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζήτησαν ίσα δικαιώματα. Η 8η Μάρτη είναι μία ημερομηνία αφιερωμένη στην προσωπικότητα της γυναίκας του κόσμου και αποτελεί τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, ως σύζυγος, μάνας, εργαζόμενης, ενεργούς μέλους της κοινωνίας αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας. Η μέρα αποτελεί μια επέτειος-σύμβολο, των αγώνων των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7787

Τόνισε στο λόγο της: “Σχεδιάσαμε εκδήλωση η οποία θα είχε κοινωφελή σκοπό, αρχίσαμε με την συγκέντρωση φαρμάκων για την ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου, ένα χρόνο μετά δεν είμαστε περήφανοι ότι λειτουργούμε το κοινωνικό φαρμακείο γιατί αυτό θα θέλαμε να μην υπάρχει στην πραγματικότητα, όμως είμαστε υπερήφανοι διότι στο χρόνο αυτό καταφέραμε πολίτες και δημοτική αρχή να αποκτήσουμε κοινωνική δομή, η οποία θα απαλύνει τον πόνο των συνδημοτών μας επεκτείνοντας έτσι το κοινωνικό δίκτυο προστασίας αυτό συνέβαλαν οι φαρμακοποιοί του δήμου μας για την επιστημονική επίβλεψη καθώς και οι νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, οι οποίες με την καθοριστική τους συμβολή συντελούν στη λειτουργία του. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μου οι οποίοι με την προσφορά τους φροντίζουν στην επάρκεια των φαρμάκων ένα γεγονός που μας που θα πρέπει να μας κάνει περήφανους ως τοπική κοινωνία. Όσο αφορά τη σημερινή εκδήλωση, είναι πολυεπίπεδη  γιατί μέσα από αυτήν θέλουμε να αναδείξουμε το ταλέντο και τις δεξιότητες γυναικών του δήμου μας.”

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7873

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7868

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7869

Στην είσοδο υπήρχε έκθεση ζωγραφικής από το ελεύθερο εργαστήρι Φαρσάλων ενώ στη συνέχεια οι συνδημότες Δήμητρα Ζαμάνη. απάγγειλε ένα ποίημα από την συλλογή της γραμμένο ειδικά για εκείνη την ημέρα και στήθηκε ειδική χορογραφία που επιμελήθηκε και παρουσίασε η γυμνάστρια Φένια Θεοχάρη.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7801

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7826

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7827

Χαιρετισμό στην εκδήλωση παρέθεσε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης, με τις γυναίκες τους καθώς και η σύζυγος του Δημάρχου Λαρισαίων κα. Καλογιάννη, και ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Πουλαράκης. Επίσης για ακόμη μία φορά την εκδήλωση στήριξαν αντιπροσωπεία από το δήμο Δίου και το σύλλογο γραμμάτων και τεχνών.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7791

Στο τέλος ο απολογισμός της εκδήλωσης ήταν θετικός, καθώς η τεράστια συμμετοχή έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-7877