Πηγές ΥΠΕΘΑ: φόβοι για “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο

Φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο τον Ιούνιο εκφράζουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανώτατες πηγές να διαβεβαιώνουν ότι τα ελληνικά νησιά είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Όπως μάλιστα, έλεγαν έχει αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία στα νησιά, από ένα ποσοστό 17% στο 48%. «Όλα τα νησιά είναι φορτωμένα», ήταν η φράση που χρησιμοποίησαν.

Οι πηγές του υπουργείου Άμυνας δεν έκρυψαν ότι φοβούνται τεχνητή όξυνση εκ μέρους της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από την εταιρία «Total», λέγοντας ότι το έχουν κάνει και στο παρελθόν στέλνοντας το «Barbaros».

Στο υπουργείο Άμυνας εκτιμούν πως η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα στη Συρία που προσπαθεί να «εξάγει» στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τα έβαλε με όσους υποστήριξαν ότι η πρόσφατη παρουσία του αρχηγού των ενόπλεων δυνάμεων της Τουρκίας στα Ίμια, είχε “τουριστικό” χαρακτήρα.

 Το Ποτάμι: ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι επικίνδυνος

Σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση από το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις πηγές του ΥΠΕΘΑ, εξαπολύοντας επίθεση και προσωπικά κατά του Πάνου Καμμένου. Σε ανακοίνωση αναφέρουν ότι «ο ακροδεξιός συνεταίρος του κ. Τσίπρα προεξοφλεί στους δημοσιογράφους της Βουλής θερμά επεισόδια με την Τουρκία, αυτή τη φορά στην Κύπρο. Δίνει μάλιστα και ημερομηνία. Το έχουμε ξαναπεί. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι επικίνδυνος. Τώρα και για την Κύπρο» Παράλληλα, προσθέτουν «ο φόβος μας δεν είναι μόνο τι λέει στα πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους αλλά τι λέει – και κυρίως τι οδηγίες δίνει – ένα τόσο ανεύθυνο άτομο στο στράτευμα και στους Έλληνες αξιωματικούς. Σε ό,τι αφορά την αποκάλυψή του, ότι δίνει γραμμή στον κ. Τσίπρα για την διαπραγμάτευση, αυτό φαίνεται».

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter

Απαντώντας, σε δήλωση της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αναφέρει «ο Στ. Θεοδωράκης και το Ποταμάκι του βγάζουν για ακόμη μία φορά την απύθμενη εμπάθειά τους εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, διαστρεβλώνοντας, κατά την πάγια τακτική τους, την πραγματικότητα. Αποκαλύπτουν απλώς το μέγεθος της ευήθειάς τους και του ελάχιστου διανοητικού βεληνεκούς τους. Να είναι βέβαιοι, πάντως, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τις τουρκικές προκλήσεις με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, χωρίς να απεμπολούν στο παραμικρό τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο

Ζεύγος οπλισμένων μαχητικών F-16 πραγματοποίησαν 2 παραβιάσεις του εθνικού αέριου χώρου και εν συνεχεία ακολούθησε αερομαχία με μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον σκάφος της Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου CN-235 πραγματοποίησε συνολικά 16 παραβιάσεις του ΕΕΧ στην «καθιερωμένη» πλέον πτήση επιτήρησης κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων.

Πηγή: www.ant1news.gr