Καμμένος: αν έρθουν στα Ίμια να δούμε πως θα φύγουν μετά

Σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσγλου που υποστήριξε χθες ότι «αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε», έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος.

«Άμα θέλουν να έρθουν, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πως θα φύγουν μετά!», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Υπουργού.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς κατά πόσο θα πρέπει να ανησυχούμε, ξεκαθάρισε, «δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με υψηλό ηθικό και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση. Οποιοδήποτε αεροσκάφος αναχαιτίζεται άμεσα και οποιοδήποτε πλοίο παραβιάζει τα εθνικά μας ύδατα αντιμετωπίζεται άμεσα».

Έσπευσε δε να συμπληρώσει ότι, «Πρωθυπουργός σήμερα δεν είναι ο κύριος Σημίτης, αλλά ο Τσίπρας. Υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος, που είχε τις θεωρίες για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας, αλλά εγώ. Οποιαδήποτε τέτοια απειλή θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Η πολική των Σημίτη και Πάγκαλου έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή, για να τελειώνουμε».

Ο κ. Καμμένος απέδωσε την τουρκική προκλητικότητα σε εσωτερικά θέματα της Τουρκίας, «είναι προσπάθειες ενόψει του δημοψηφίσματος να καλέσουν κοντά τους εθνικιστές. Είναι κινήσεις πανικού που φέρνουν μια κατάσταση επικίνδυνη για την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις αλά δεν κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα, τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση ποτέ»
Σε ότι αφορά και τα εμπρηστικά δημοσιεύματα μερίδας του τούρκικου Τύπου ο κ. Καμμένος δήλωσε, «δεν υπάρχουν ελεύθερα δίκτυα στην Τουρκία. Όποιοι δεν ακολουθούν εντολές συλλαμβάνονται. Έχουμε δει ειδήσεις μαϊμού με πλοίο να δένει πάνω στα Ίμια. Δεν ήταν τα Ίμια. Μετά είπαν για ένα ελικόπτερο. Δεν υπήρξε ποτέ» ,τόνισε, για να συμπληρώσει επίσης πως έχουν ενημερωθεί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση αποκάλυψε πως συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα πως «στις 20 Μαρτίου θα κλείσει η συμφωνία και να δω τι θα λένε. Η ΝΔ άλλαξε στάση… Τσακαλώτος και Χουλιαράκης κάνουν σκληρή διαπραγμάτευση».

«Είναι βέβαιο ότι πάμε σε συμφωνία» είπε ο Υπουργός, αποκλείοντας τη ρήξη, ενώ για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Θα συνεχίσουμε μαζί μέχρι το 2019 και ίσως και μετά».

Συστάσεις προς τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο απηύθηνε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ύστερα από τις δηλώσεις του σε σχέση με την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

«Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ. Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος..

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,Ανδρέας Λοβέρδος,  σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, δήλωσε, «ακριβώς επειδή Πρωθυπουργός είναι ο κ, Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα. Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση».

Πηγή: www.ant1news.gr