Τσακαλώτος: Είμαστε ανοικτοί σε μέτρα με μηδενική δημοσιονομική επίπτωση

Απαντήσεις τόσο για την «σιωπή» του μετά το Eurogroup όσο και για τα νέα μέτρα, έδωσε, μιλώντας στην Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση από τα νέα μέτρα και η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε συζητήσεις μόνο για μέτρα που θα έχουν μηδενική «καθαρή» επίπτωση. Μάλιστα, προς επίρρωση επικαλέστηκε σχετική δήλωση του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

«Κάποιοι θα χάσουν βεβαίως και κάποιοι θα κερδίσουν, θα κάνουμε τα πάντα στην διαπραγμάτευση για να περιορίσουμε τις απώλειες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας πως ούτε το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα είναι το βέλτιστο.

Απαντώντας στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την απουσία ενημέρωσης από τον ίδιο για το τελευταίο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει ήδη μιλήσει και μιλάει εκ μέρους όλης της κυβέρνησης.

Επιπλέον, σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για τον περιορισμό της λιτότητας με προγράμματα απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει υψηλά στην ατζέντα της το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

Την Τρίτη, ο υπουργός θα μιλήσει το μεσημέρι στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, στην οποία δεσμεύθηκε να εξηγήσει αναλυτικά τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: www.skai.gr