Χαμηλή πτήση και όχι πτώση Τούρκικου ελικοπτέρου στα Ίμια

Δεν έπεσε τελικώς το ελικόπτερο, όπως είχε αναφερθεί αρχικώς από ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ. Βίντεο με την πτήση του δημοσιοποιήσαν τουρκικά μέσα.

Πληροφορίες για πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ίμια, όπου εκτελούσε πτήσεις σε χαμηλό ύψος, μετέδωσαν αργά το απόγευμα ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ, “παρασύροντας” ελληνικά ΜΜΕ να προχωρήσουν σε ανάλογες αναρτήσεις.

Ωστόσο, λίγο αργότερα διόρθωσαν τις αναφορές του, γράφοντας ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλές πτήσεις επάνω απο τις ελληνικές βραχονησίδες, ενώ στα πρώτα κέιμενα τους αναγραφόταν ότι το ελικόπτερο τη τουρκικής ακτοφυλακής έχασε ύψος και συνετρίβη στην θάλασσα. Πάντως, κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη, όπως διαβεβαίωναν απο την πρώτη στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων του ελληνικού Υπ. Άμυνας όσο και του Λιμενικού.

Σύμφωνα με όσα επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, “το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια στις 15.30 ώρα Τουρκίας (14.30 ώρα Ελλαδας) για 15 λεπτά”, με κάποια μέσα να κάνουν λόγο για “δύο εξορμήσεις”. Στα ρεπορτάζ τους αναφέρουν ακόμη ότι “μπροστά από τα Ίμια έκανε περιπολία ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και άλλα δύο έκαναν περιπολία από απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από τα Ίμια. Τα ελληνικά σκάφη παρακολουθύσαν από την Λέρο και την Καλόλιμνο τις κινήσεις του τουρκικού ελικοπτέρου και των τουρκικών σκαφών”.

Πηγή: www.ant1news.gr