Όταν το Κύπελλο σηκώσω!!!

“Πιστός” στο ραντεβού του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΛ ήταν για ακόμη μια φορά ο Αχιλλέας Φαρσάλων.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6486

Οι “Μυρμιδόνες” με το “χρυσό” τέρμα του Βασίλη Λόλα κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον μεγάλο τελικό με σκοπό αυτή να είναι και η “φαρμακερή” και να καταφέρουν να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6549

Στα της αναμέτρησης ο Αχιλλέας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερος και δημιουργούσε συνεχώς απειλές προς την αντίπαλη εστία.

Αρχικά στο 3′ ο Βούλγαρης βρέθηκε σε θέση βολής έκανε και το σουτ με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.

Ενώ ο ίδιος παίκτης δέκα λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου όμως και πάλι το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του ΠΟΕ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των “Μυρμιδόνων” έλαβε χώρα στο 25′ όταν  όταν Νάστας και Λόλας συνδυάστηκαν ιδανικά, ο δεύτερος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας της Ελασσόνας έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα κατέληξε στον Κακαζούκη, όμως το πλασέ του μπλόκαρε ο Κουτζουρέλας.

Οι φιλοξένουμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 28′ όταν έπειτα από αντεπίθεση ο Μενσούρ έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Ντάλλα να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ευκαιριών συνέχεια για τον Αχιλλέα Φαρσάλων όταν στο 30′ Παλάσκας και Νάστας συνδυάστηκαν όμορφα, η μπάλα κατέληξε στον Βούλγαρη, το σουτ του τελευταίου όμως από πλεονεκτική θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6553

Τρία λεπτά αργότερα οι “Μυρμιδόνες” έχασαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Βούλγαρης έκανε την σέντρα από τα αριστέρα οι αμυντικοί του ΠΟΕ έδιωξαν ασταθώς η μπάλα κατέληξε στον Λόλα με το σουτ του τελευταίου όμως να περνάει μόλις άουτ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6568

Το γκολ για τους παίκτες του κ. Παραφέστα δεν άργησε να έρθει καθώς λίγα λεπτά αργότερα ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ κοντά στο σημείο του κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έπειτα από “σύγχυση” κατέληξε στον Λόλα και αυτός από κοντά την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα του ΠΟΕ, βάζοντας έτσι σε θέση “οδηγού” την ομάδα του.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6576

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αχιλλέας έχασε με το “καλημέρα” μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά από την “καρδιά” της περιοχής όμως οι αμυντικοί της Ελασσόνας έδιωξαν με το κεφάλι σε κόρνερ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6581

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6583

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6585

Οι παίκτες του κ. Αλεξανδρή προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές με τους Ματούλα και Μενσούρ δίχως όμως να πετύχουν κάτι περισσότερο.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6593

Μάλιστα η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στο συγκρότημα του κ. Παραφέστα όταν στο 80′ ο Μανιώτης έκανε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής η μπάλα κόντραρε σε σώματα και πέρασε μόλις δίπλα από τα δοκάρια του ΠΟΕ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6638

Εν τέλει δεν άλλαξε κάτι και το τελικό σφύριγμα του κ. Μπουμαρσόπουλου βρήκε τους “Μυρμιδόνες” να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Οι Συνθέσεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6498

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Ντάλλας, Οικονόμου, Κουμπούρας, Πέρηφανος, Κακαζούκης, Νεμπεγλέρας, Μανιώτης, Νάστας (58′ Τλούπας), Λόλας (70′ Ρέψης), Βούλγαρης(78′ Καραμπόυζης), Παλάσκας.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6494

Π.Ο.Ε. (Αλέκος Αλεξανδρής): Γκουτζουρέλας, Καρακώστας, Γκαραβέλης, Περτζιόνι, Καρλιάμπας, Μάρκου, Πετκολάι, Μπαλαμώτης, Μενσούρ (63′ Χαστεμερίδης), Ματούλας, Τσένος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ ΚΥΠ-6492

Διαιτητική Τριπλέτα
Μπουμαρσόπουλος, Στάικος, Μάνος