Ζεστό μεσημέρι και κρύο βράδυ!

Την Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερρά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς  3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 18/02/2017

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία από τις βραδινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: www.ant1news.gr