Δάσος και ο Απιδανός στα Φάρσαλα!

Σε ήρεμο κλίμα, αλλά με έντονο προβληματισμό για τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών που θα φέρει αναστάτωση στους Δήμους και χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους ή να πληρώσουν υπέρογκα ποσά επιστρέφοντας ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων.
Το θέμα που ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά από πρόταση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Αρη Καραχάλιου, θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα με τους επικεφαλής των παρατάξεων και θα εκδοθεί ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί προς όλους τους αρμόδιους και θα ζητείται η παράταση ή επίλυση του θέματος με δικαιότερο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Απιδανός ποταμός και 250 περίπου οικίες της πόλης των Φαρσάλων χαρακτηρίζονται ως δασική έκταση.

Ακόμη, το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα τα ψηφίσματα των αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα των Φαρσάλων, της Νίκαιας καθώς και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου του οικονομικού έτους 2017, η υπογραφή σύμβασης του Δήμου με την εταιρία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας Α.Ε.», προς εκτέλεση του δρομολογίου Φάρσαλα – Ναρθάκι – Σκοπιά, η διενέργεια διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων για τον Δήμο και τα νομικά πρόσωπα αυτού, οι διοργανώσεις εκδηλώσεων για την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Δημαρχείου και την Καθαρά Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, στο «Χτούρι» Υπέρειας και στην «Πλατάνα» Ναρθακίου. Ακόμη, εγκρίθηκαν οι εκδηλώσεις για το ηλεκτρονικό έγκλημα με ομιλητή τον κ. Μ. Σφακιανάκη στις 5 και 6 Μαρτίου και για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας στις 12 Μαρτίου.

Ορίστηκαν ως μέλη επιτροπής για την παραλαβή καλής εκτέλεσης μικρών έργων οι Χριστ. Παπαγεωργίου και Νίκος Γκατζόγιας. Συγκροτήθηκε η επιτροπή ανταλλαγής ακινήτων με μέλη τον Σταύρο Πουλαράκη και τον πρόεδρο της κάθε τοπικής κοινότητας, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου Φαρσάλων, αποτελούμενη από τον δήμαρχο, τον Γ. Αγγελακόπουλο και τον Ευάγγ. Κατσιαούνη. Συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή (εκτιμητική) για τον καθορισμό του τιμήματος ακινήτων του Δήμου, αποτελούμενη από την Δέσποινα Συροπούλου, τον Δημ. Γκίζα, τον Αναστ. Λιαπη και την Ελένη Γκίτση. Κατόπιν εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing και Branding που θα γίνει στη Λάρισα καθώς και η παράταση διαδικασίας αξιολόγησης και ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.

Τέλος, εγκρίθηκαν αποφάσεις του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ κ. της ΔΗΚΕΦΑ οργανισμών του Δήμου Φαρσάλων.

Πηγή: www.eleftheria.gr